Ege Ambulans
Gül Hastalığı İçin Kış Ayları Tedavi Zamanı26/12/2023

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ecem Bulut Okut halk arasında bilinen adı ile gül hastalığının (Rozasea) toplumda çok sık görülen dermatolojik hastalık olduğunu belirterek genellikle 30 yaşından sonra görülen bu hastalığın kadınlarda daha sık ortaya çıkmakla beraber erkek hastaları da etkileyebildiğini söyledi. Dr. Ecem Bulut Okut Rozasea hastalığı için önemli tavsiyelerde bulundu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Kızarıklıklar Belirti Verir

Gül hastalığının başlangıcında kızarıklıkların ataklar halinde görülürken daha sonra kalıcı hale geldiğini ve yanma-batma hissinin de eşlik ettiğini belirten Dr. Ecem Bulut Okut, “ Bazen sivilce benzeri iltihaplı durumların da görülebildiği bu tabloda hastalarımız en ufak bir heyecan ve egzersizde kızarıklığın artmasından ve belli yaştan sonra sivilce görüntüsünden ciddi anlamda rahatsız olmaktadırlar” dedi.

Güneşten Korunmak Önemli

Gül hastalarına tedavi sırasında dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgiler veren Dr. Ecem Bulut Okut, “ Öncelikle yaz kış fark etmeksizin gün içinde düzenli aralıklarla koruyucu kremlerini yenileyerek güneşten korunmalarını, cilt bakım rutininde kullandıkları ürünlerin hassas ciltlere uygun temizleyici ve nemlendiriciler olmasını, dermatologlarına danışmadan kesinlikle peeling, serum gibi ürünleri rutinlerine eklememelerini ve cilt bakımında kullanılan ve popüler olan bazı sistemlerin ciltlerinde kızarıklık ve tahriş durumunu kolaylıkla arttırabileceği için tercih etmemelerini öneriyoruz. Yine bu hastalarımızın beslenmede baharatlı, sıcak yiyeceklerden, tarçın ve narenciyeden, özellikle de alkolden uzak durmalarını öneriyoruz. Kızarıklığı arttırabilecek sıcak ortamlardan, başta hamam, sauna, spadan kaçınmalarını, günlük vücut temizliği için kısa, ılık duşlar almalarını, evin ısısını çok yüksek tutmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu tetikleyicilere dikkat etmek tabi ki çok önemli ancak maalesef  birçok hastamız bunlara dikkat etseler dahi medikal tedavilere de ihtiyaç duymaktadır” diye konuştu.

“Tedavide Geç Kalmayın”

Gül hastalığının tedavisinde krem tedavileri ile beraber peeling ve mezoterapi uygulamalarının kullanılabildiğini belirten Dr. Ecem Bulut Okut, “ Hastalığın tedavisinde kızarıklıkların altın standart tedavisi olan ışık atımlı sistemlerden kış aylarında daha çok fayda görülmektedir. Eğer gül hastalığınız varsa tedavi için dermatoloji hekiminize başvurmanızı öneririm” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com