Ege Ambulans
Gül Hastalığı Neden Yaz Aylarında Daha Sık Görülüyor?14/08/2023

Özellikle yaz aylarında daha sık karşılaşılan Rozasea (Gül) Hastalığı hakkında bilgiler veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Duygu Durmaz tedavi ve korunma yöntemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Duygu Durmaz sıcak havaların etkisinin daha çok arttığı bu günlerde güneş kremi kullanılmadan dışarı çıkılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Halk arasında “Gül Hastalığı” olarak da bilinen Rozasea hastalığının sıklıkla 40 yaş sonrası, açık ten renkli kadınlarda görülen bir deri hastalığı olduğunu söyleyen Dr. Duygu Durmaz “Bu hastalık daha çok burun, çene, yanak ve alın bölgesinde  geçici veya kalıcı kızarıklık, kılcal damar belirginliğinde artma, yanma, batma, kaşıntı hissi ve sivilcemsi kabarıklıklarla karşımıza çıkmaktadır” dedi.

“Gül hastalığı (Rozasea) tanısı Dermatologlar tarafından konulduktan sonra hastalığı kolaylaştıran faktörler sorgulanır ve günlük hayat davranışları düzenlenir” diyen Dr. Duygu Durmaz, “ Özellikle düzenli güneş kremi kullanılmalı, aşırı sıcak ve soğuktan kaçınılmalı, acı, baharat ve çok miktarda kahve tüketilmemelidir. Ayrıca hastalığı tetiklediği kanıtlanmış olan demodeks parazit enfeksiyonu da tedavi edilmelidir” diye konuştu.

Lazer Tedavisi

Gül hastalığının uygun ilaç tedavileri, ev bakım ürünleri, medikal cilt bakımları ve lazer uygulamaları ile tedavi edilebildiğini söyleyen Dr. Duygu Durmaz, “ Tedavide altın standart olan Veloce BB Lazer sistemi ile  uygun ışık filtreleri kullanarak hem kılcal damar görünümünü azaltıp, kızarıklığı kontrol edebiliyoruz hem de demodeks enfeksiyonunu  tedavi edebiliyoruz” dedi.

Sıcak Havalara Dikkat

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunan Dr. Duygu Durmaz, “ Aşırı sıcakları yaşadığımız bu yaz günlerinde özellikle güneş kreminizi düzenli olarak kullanmanızı ve cildinizin sağlıkla ışıldaması için dermatoloğunuzun tavsiyelerine uymanızı öneriyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com