Ege Ambulans
Güzel Popo Standardı…17/10/2017

Kadın güzelliğini tamamlayan  imgelerden biri olan popo güzelliğinde beğeniler ve standartlar da bölgesel olarak değişebilmektedir. Ekol Hastanesi’nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Uygur, günümüzde estetik olarak Brezilya poposu diye adlandırılan, popo estetiği, tercih edilen yöntemlerden biri olduğunu vurguladı.

Popo Estetiği Nasıl Yapılıyor?

Doç. Dr. Uygur Popo yapısında kilo alıp vermeye bağlı olarak deformasyon oluşabilir ya da kalıtımsal olarak popo basık bir yapıda olabileceği gibi zamanla sarkmalar da görülebilir.  Hasta öykülerine göre popo estetiği farklı amaçlarla yapılmaktadır” dedi.

Bu nedenle uygulanan operasyonlarda da farklılık oluşabileceğini kaydeden Doç. Dr. Uygur, “Popo küçültme, popo kaldırma, popo toparlama, protez ile popo düzeltme ve yağ enjeksiyon yöntemiyle düzeltme gibi popo estetiği pek çok sınıfa ayrılmaktadır. Hastaya aynı operasyon sırasında tek uygulama yapılabileceği gibi birkaç uygulama aynı anda da yapılabilmektedir. Poponuzda biçim bozukluğuna bağlı olarak düzensiz bir yağ dağılımı bulunuyorsa liposuction yöntemine başvurularak basık olması arzu edilen kısımlardan fazla yağ dokusu çıkarılarak daha çıkık olması istenen bölgeye aktarılabilmektedir” dedi. 

Protez ile Popo Estetiği

“Popo estetiğinde kullanılan diğer bir yöntemin, kişi de yeterli yağ dokusu bulunmuyorsa popoya protez yerleştirilerek istenen forma kavuşturulur” diyen Doç. Dr. Uygur, “Popoya yerleştirilen protezler sadece popo için kullanılan bir formda oluşturulmuş, meme protezlerine göre daha sert yapıda olan silikon protezlerdir. Poponun iki yarısının birleştiği yerde oluşturulacak kesilerden içeri girilerek silikon protezler yerleştirilir. Kesiler, dışardan görünmeyen bir bölgede bulunduğu için ameliyattan sonra dikiş izleri belli olmamaktadır. Zaten dikiş izleri de zamanla silikleşmeye yüz tutacaktır. Operasyonda kesilere atılan dikişler eriyen iplerle yapılmakta ve daha sonrasında dikiş aldırma işlemine gerek kalmamaktadır.”

Popo Estetiği Sonrası Süreç Nasıl Devam Ediyor?

Genel anestezi altında yapılacak bu operasyonların, niteliğine göre bir buçuk iki saat sürebildiğini kaydeden Doç. Dr. Uygur, “Hangi yöntemle yapılırsa yapılsın ameliyat sonrasında hastaların üç hafta boyunca korse giymesi önerilmektedir. Operasyon sonrasında sadece birkaç gün yüz üstü yatmanız gerekebilir. Protezle gerçekleştirilen popo estetiğinde ilk günlerde bazı hastalar için oturup kalkmada biraz Ağrı oluşabilir. Hastaların ilk bir iki ay oturup kalkması için rahat teknikler önerebilmektedir. Ameliyat sonrası oluşabilecek ağrılar, ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilecek derecede olacaktır” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com