Ege Ambulans
Güzellik Sektöründe Kariyer Şansı27/12/2018

Kozmetik ve güzellik sektörü dünyada 250 milyar dolar,Türkiye’de ise 6 milyar dolarlık bir hacme sahip. Her geçen gün daha da büyüyen sektör, Türkiye’de yaklaşık 240 bin kişiye istihdam sağlıyor. Güzellik sektöründe istihdamın sağlanabilmesi için piyasanın ihtiyaç duyduğu yeterliliklere sahip olmak ve dolayısıyla doğru eğitimin alınmış olması büyük önem arz ediyor.

2008 yılında İzmir’de güzellik sektöründeki kalifiye personel ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Sevgi Akademi kurulduğu günden bu yana binlerce kişiye kazandırmaya devam ediyor. Sevgi Akademi’de güzellik sektöründeki birçok alanda eğitimler veriliyor. Güzellik sektörüne yönelik eğitimli, vasıflı, nitelikli sanatkarlar yetiştirip istihdama katkıda bulunup, nitelikli iş gücü oluşturma ve konusunda uzman kişiler yetiştirmeyi amaç edinen Sevgi Akademi’nin Kurucusu Murat Demir, “ Ülkemizde işsizlik oranı %10 seviyesinde seyrediyor ve 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı da %18’in üzerinde. Bunun en önemli nedenlerinden biri, işgücünün gerekli yeterliliklere sahip olmaması. İstihdam edilebilirliğinin artırılması için, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli uzmanların yetiştirilmesi konusunda adımlar atmak gerekiyor. Bu bağlamda , sürekli olarak gelişmekte olan güzellik sektöründeki her türlü yeniliği dünya ile aynı anda kursiyerlerimizin eğitimleri için sunarak tam donanımlı profesyoneller yetiştiriyoruz.

İŞİMİZİ BÜYÜK BİR AŞK’LA YAPIYORUZ!

AB ile birlikte yürütülmekte olan MEGEP projesi kapsamında ilerlediklerini belirten Murat Demir, “MEB onaylı sertifika programlarımızla öğrencilerimizin kendi işlerini kurmaları için büyük bir adım atmalarına yardımcı oluyoruz. Uzman eğitmen kadromuzla verdiğimiz eğitim sonrası öğrencilerimiz MEB onaylı sertifika kazanıyor. Kursiyerlerimiz bu sertifika ile hastane merkezlerinde, kliniklerde, sinema ve televizyon stüdyolarında, kozmetik salonlarında, kısacası güzellik ve estetik kavramına profesyonel yaklaşan tüm sektörlerde çalışma imkanı buluyor. Eğitim odaklı ilerlediğimiz için kendi branşlarında uzman 8 ayrı eğitimciyle hizmet vererek, işimizi büyük bir aşkla yapıyoruz. Doğru eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile güzellik sektörüne eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamış uzmanlar yetiştirerek bu alandaki açığı büyük ölçüde kapatıyoruz. ” dedi.

Sevgi Akademi’nin Eğitim Alanları

İletişim için: https://www.sevgiakademi.com/

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com