Ege Ambulans
Hastanelerimiz Bölgemize Ekonomik Katkı Sağlıyor 27/07/2017

Opr. Dr. Mehmet Baz “ Yurtdışından hastanelerimize tedavi olmak için gelen çok fazla hasta var. Bu da özellikle Karşıyaka ve Çiğli olmak üzere İzmir ekonomisine de katkıda bulunmaktadır.”

Ekol Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz Karşıyaka ve Çiğli bölgesine son 5 yılda 400 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “  Ekol Hastaneleri olarak gerek Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gerekse yurt dışından önemli sayıda hasta potansiyelimiz var. Bu da Karşıyaka, Çiğli ve İzmir ekonomisine büyük katkı sağlıyor” dedi.

Aile Şirketiyiz

Bir aile şirketi olduklarını belirten Opr. Dr. Mehmet Baz, “ Ortaklık yapımız yok. Fakat uzmanlarla birlikte çalışıyoruz. Eşim, iki oğlum ve ben yönetiyoruz. Büyük oğlum Sami Baz işletme fakültesini bitirdi, İngiltere’de master yaptı. Halen  şirketimizde görev yapıyor. Küçük oğlum Salih Baz hukuk fakültesini bitirdi ve İngiltere’de işletme masterı yapacak ve şirketimizdeki görevine devam edecektir.”

Ekol KBB Olarak Kurulduk

Opr. Dr. Mehmet Baz Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi olarak kurulduklarını belirterek, “ Ekol KBB Hastanesi’nde 6’sı profesör, 2’si Doçent toplamda 20 KBB Uzmanı görev yapmaktadır. Ekol KBB bu sayı ile dünyada bu kadar çok KBB hekimini bir araya getiren ender hastanedir. Daha sonra KBB’de İzmir’in değil bölgenin referans hastanesi olduk. Bize Türkiye’nin her bölgesinden ve yurt dışından hastalar tedavi olmak için geliyorlar. Ekol KBB Hastanesi çatısı altında KBB ile ilgili ne sorun varsa hepsi çözülmektedir.” dedi.

Ekol Göz’ü Kurduk

Ekol KBB Hastanesi’nden sonra  Ekol Göz Hastanesi’ni açtıklarını belirten Opr. Dr. Mehmet Baz, “  Burada da 3’ü profesör 13 Göz Hastalıkları Uzmanı görev yapıyor. Ege bölgesinin göz hastalıkları konusunda önemli ihtiyacını karşılıyoruz. Göz Hastanemizden sonra plastik cerrahiyi bünyemize ekledik.

Poliklinik Sayımızı genişlettik

Ekol KBB Hastanesi ve Ekol Göz Hastanesi’nden sonra poliklinik sayılarını genişlettiklerini belirten Opr. Dr. Mehmet Baz, “ sırasıyla plastik cerrahi, ortopedi ve genel cerrahi branşlarını bünyemize ekledik. Plastik cerrahide ise 1 Profesör, 1 Doçent toplamda 3 Plastik Cerrahi Uzmanı görev yapmaktadır. Ortopedi polikliniğinde 1 uzman, genel cerrahi de ise 1 doçent görev yapmaktadır. Genel cerrahide özellikle obezite cerrahisinde hastanemizde başarılı operasyonlar yapılmaktadır ” diye konuştu.  KBB ve göz hastanelerinden sonra Dent Ekol Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni kurduklarını belirten Op. Dr. Mehmet Baz “ Burada da çene cerrahisi, ortodonti, protez başta olmak üzere. Özellikle implant konusunda başarılı işlemler yapılmaktadır.”

Üniversite Kurmak İstiyoruz

Ekol Hastaneleri olarak yatırımlarına devam ettiklerini belirten Opr. Dr. Baz, “ Seyrek yolu üzerinde 40 dönüm üniversite arazisi aldık. Buranında bir sağlık üniversitesi olması konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.  Ayrıca KBB Hastanemize yakın kendimize ait bir binada Estetik ve Plastik Cerrahi Hastanesi açma çalışmalarımız devam ediyor. Bunu en kısa sürede tamamlayıp hali hazırda hastane bünyemizde bulunan plastik cerrahi branşını da bu hastaneye taşımayı planlıyoruz”

Duymer İşitme Cihazları

Türkiye’de her yıl yaklaşık 110 bin civarında işitme cihazları satıldığını belirten Opr. Dr. Mehmet Baz “  Bunun 25 bin civarını Duymer olarak biz satmaktayız. Dünya da çok önemli iki işitme cihazı markası olan Danimarka malı İnterton ve ReSound markalarının Türkiye tek distribütörüyüz. Türkiye genelinde 150 bayi ve 20 işitme merkezimiz var.”

Ekol Sanat Galerisi

Hastanelerine tedavi olmak için gelen hastaların mutlu olmaları için Ekol Sanat Galerisi’ni hayata geçirdiklerini belirten Opr. Dr. Mehmet Baz, “ Biz aynı zamanda sanata da meraklıyız ve  ben bir koleksiyonerim. Hastalarımızın kendilerini daha iyi hissedip mutlu olabilmeleri için bir sanat galerisi açtık. Her ay önemli sanatçıları galerimize getiriyoruz. Gördüğümüz ilgi için de tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yurt Dışında temsilciliklerimiz var

Almanya’nın Düsseldorf, Stuttgart, Münih ve Berlin’de temsilciliklerinin bulunduğunu belirten Opr. Dr. Mehmet Baz, “ Yurtdışından hastanelerimize tedavi olmak için gelen çok fazla hasta var. Bu da özellikle Karşıyaka ve Çiğli olmak üzere İzmir ekonomisine de katkıda bulunmaktadır.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com