Ege Ambulans
Hayallerim İçin Ameliyat Olmaya Karar Verdim13/09/2018

İzmir’de yaşayan 28 yaşındaki Gökay Zeltopu çocukluğundan beri içine kalan hayallerini gerçekleştirmek için tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. 206 kg ağırlığındaki Zeltopu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından yapılan tüp mide ameliyatı ile sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başladı.

Kendimi Eve Kapattım

Yıllar önce motosiklet kazası geçirdiğini belirten Zeltopu, “ Bu kazadan sonra kendimi eve kapattım. Dışarıya hiç çıkmadım, adeta hayata küstüm. Sürekli bilgisayar başındaydım ve hareketsiz bir yaşamım vardı. Kazadan öncede kiloluydum ancak hareketsiz yaşam kiloma daha da kilo ekledi ve 206 kiloya kadar ulaştım.” dedi.

Hayallerimi Gerçekleştirmek İstiyorum

Geleceğini ve daha sağlıklı bir yaşam sürme isteği nedeniyle ameliyat olmaya karar verdiğini belirten Gökay Zeltopu, “ Benimde bir geleceğim var ve geleceğimi iyi şekillendirmek istediğim için ameliyat olmaya karar verdim.  Teyzem daha önce Doç. Dr. Serdar Kaçar’da ameliyat olmuştu. Ondaki değişimi görünce bende ameliyat olmaya karar verdim. Kilo vermeye başladıktan ve zayıfladıktan sonra mağazalara gidip çılgınlar gibi alışveriş yapmak, alay edilmeden sokakta dolaşmak, çocuklar gibi eğlenmek, içimde kalanları yaşamak istiyorum.” dedi.

Ameliyat Olmaktan Korkmayın

Diyet ve sporla kilo veremeyip ameliyat olmak isteyen hastalara ameliyatı öneren Zeltopu, “ Bu ameliyatı olmak isteyip kafasında soru işareti olan hastalara önerim hiç korkmalarına gerek yok. Yeni bir hedefe yelken açıyorsunuz ve bu hedefe giderken bazı şeylerden fedakarlık yapmanız gerekiyor. Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi bu işin başından beri bizimle çok yakından ilgileniyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Başrol Hastalarımızın

Gökay Zeltopu’nun ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ise, “ Hastamız VKİ 70’in üzerinde olan morbid obez diye tabir ettiğimiz bir hastaydı. Kendisini 206 kilo ile ameliyata aldık ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.  Bu ameliyatların başarılı olmasında ameliyat gerçekleştiren cerrahın tecrübesinden çok hastanın gayreti var. Ben hastalarıma onun için ‘ Başrol Senin ‘ diyorum. Çünkü gerçekten başrolde kişiler var. Biz tüp mide ameliyatıyla değişimi başlatıyoruz, ondan sonrası; yeme içme alışkanlıklarını değiştirerek günlük aktivite alışkanlıklarını değiştirerek gerçekleştirmek hastaya kalmış bir şey. Gökay Bey bu kuralları yerine getirir, beslenme önerilerimize harfiyen uyarsa sağlıklı bir şekilde de ideal kilosuna ulaşacaktır” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com