Ege Ambulans
Hekiminize Sormadan Antibiyotik Kullanmayın25/01/2018

Virüslerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde antibiyotik kullanımın doğru olmadığını belirten KBB Uzmanı Op. Dr. Murat Koç “ antibiyotik bakteri enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Hastalarımız doktorlarının onayı olmadan antibiyotik kullanmasınlar” dedi. 
Medicalpark İzmir Hastanesi’nden KBB Uzmanı Op. Dr. Murat Koç Kış mevsimlerinde çok yoğun bir şekilde gribal enfeksiyonların gözlendiğini belirterek, “ Gribal enfeksiyon gördüğümüz hastalarda gribin yoğun etken maddesi virüsler olmaktadır. Virüs enfeksiyonlarında antibiyotik tedavisinin yeri yoktur.  Antibiyotikler bakteri enfeksiyonlarında işe yararlar. Bir boğaz enfeksiyonu olduğunuzda bunun bakteriyel enfeksiyon olup olmadığı bir kültür testi ile ortaya koyulabilmektedir. Bu sebeple hekiminize başvurarak doğru ilaç tedavisini almanız önemlidir.” dedi.

3 gün süren ateşe dikkat!

KBB hastalıklarında sık görülen enfeksiyonlardan birisinin de sinüzit olduğunu belirten Op. Dr. Koç, “  Sinüzitlerde kültür alma şansımız yok.  Ancak teşhis için fiziki  ve kamerayla endoskopik sinüs muayenesi önemli yardımcılarıdır. Eğer 3 günü aşan ateş, burun tıkanıklığı ve yoğun geniz akıntısı şikayetleri varsa mutlaka bir KBB hekimine başvurarak muayene olunmalıdır. Muayene sonucunda eğer sinüs kapalıysa hekiminiz size antibiyotik tedavisine önerebilir.” dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com