Ege Ambulans
İdeal Burun Yüzü Ön Plana Çıkarıyor02/08/2022

KBB Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, yüz hatlarını belirleyen en önemli faktörlerden birinin burnun şekli olduğunu belirterek, “ Yüzün mizacı ve görünümünde burun şekli önemli bir yer tutar. İnsan yüzünde en dikkat çeken organlardan biri burundur. Burundaki en küçük değişiklik dahi büyük etkiler oluşturur. Bu yüzden ideal burun estetiği ameliyatı, burnun ana görevlerinden biri  olan nefes almayı etkilemeden, dışarıdan bakıldığında doğal gözüken ameliyattır" dedi.

Tüm İşlevler Korunmalı

"Estetik cerrahide başarılı burun estetiğinin olmazsa olmazının doğal görünen burun olduğunu belirten Op. Dr. Cem Karas, “ Şayet bir burun, ameliyat sonrası doğal görünüyorsa ve ameliyat olduğu belli değilse bu operasyon başarılı olmuştur. Bunun yanı sıra burunun kendi içinde ve yüz ile de uyumlu olması gerekir. Burun estetiğinde önemli noktalardan biri de, her burnun kişiye özel olmasıdır. Ayrıca ameliyat sonrasında burnun tüm işlevleri korunmalıdır.” dedi.

Yüzü Ön Plana Çıkarır

İyi yapılmış bir burnun yüzün diğer güzel organlarını da  ortaya çıkardığını belirten Op. Dr. Cem Karas, “ Kadınlarda burun ameliyatından sonra özelikle kaşlar, gözler, yanaklar ve dudak daha ön plana çıkmakta, erkeklerde ise bakışlar ifade kazanmaktadır. Burun estetiği ameliyatının aşamaları  ise ameliyat öncesinde fotoğraf çekerek ve bazı programlarını kullanarak hastamızın ameliyat sonrasında yüzü ile uyumlu olan, istediği burun şeklini anlamaya çalışıyoruz ve ameliyat planımızı buna göre şekillendiriyoruz.” dedi.

Özel Bir Çalışma

Burun estetiğinde ameliyat öncesinde özel ve kapsamlı bir çalışma yapıldığını söyleyen Op. Dr. Karas, “ Burun tasarımı yaparken kişinin isteklerinin yanında yüzdeki oranlar, çenenin pozisyonu, şakaklar, burun kökünün yüksekliği, burun cildinin kalınlığı, cinsiyet, kişinin beklentileri, karakteri, psikolojisi gibi birçok faktörü göz önünde bulunduruyoruz. Aslında hastalar burnundaki fonksiyonel ya da kozmetik sıkıntılarınız için hekime gitseniz de, biz hekimler aslında sizin tüm yüzünüzü değerlendiriyoruz,  sadece burun tasarımı değil, yüzünüze  uygun burun tasarımını  yapıyoruz” dedi.

Burun Estetiği Sonrası

Burun estetiği ameliyatı öncesi ve sonrasında hastaların ağrı, acı ve yanma hissi sıfıra yakın oldğunu belirten Op. Dr. Cem Karas, “ Burun estetiği sonrası hastalar yüzlerinde bir dolgunluk hissi duyabilir ancak bu his rahatsız edici ya da ağrılı olmaz. Burun estetiği sonrası hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir ve evde dinlenme süreci başlar. Bu süre içinde hastaların burunda kan basıncını arttıracak aktivitelerden, spor yapmaktan ve ağır işlerden uzak durması tavsiye edilir. Burun estetiği ameliyatı sonrası hastalarda yara ya da ameliyat izi belli olmaz ve doğal bir sonuç elde edilir” dedi

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com