Ege Ambulans
İdrar kaçırma kabusunuz olmasın25/12/2020

Tınaztepe Galen Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Tarık Yonguç, özellikle son yıllarda artan ve kişinin kaliteli yaşam standardını düşüren idrar kaçırma rahatsızlığı ve Artifisel üriner sfinkter ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Tıp dilinde üriner inkontinans olarak geçen idrar kaçırma özellikle prostat ameliyatları sonrası gelişen komplikasyonlar ve yan etkiler arasında bulunuyor. “Özellikle belli bir yaşın üzerinde erkek hastalarda görülen idrar kaçırma sorununu net ve kesin olarak çözebildiğimiz bir ameliyat var.” diyen Doç. Dr. Tarık Yonguç, Artifisel üriner sfinkter ameliyatının altın standart olarak kabul edilen bir ameliyat olduğunu belirtti. “Birkaç gün önce kapalı prostat ameliyatı sonrası idrar tutamama sorunu yaşayan bir hastamızı Artifisel üriner sfinkter ameliyatı ile sağlığına kavuşturduk” diyen Doç. Dr. Yonguç, 2 saat süren ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini ve hastanın bir daha idrar kaçırma sorunu yaşamayacağını söyledi.

“Hastamız, idrar kaçırma sorununa medikal ve konservativ tedavilerden sonuç alamadığı için ameliyat etme yoluna gittik. Yurtdışında getirttiğimiz 3 parçalı protezi, açık bir ameliyatla, idrar yoluna ve karnın alt kısmına yerleştirdik. Protezin bir parçası kumanda ve yumurtaların içine yerleştiriliyor. Diğer parçası idrar yolunun etrafına kılıf olarak ve son parça da karın içine rezervuar olarak yerleştiriyoruz. Hasta idrar yapmak istediğinde kumandayı kullanarak akışı sağlıyor ve idrar kaçırma riski tamamen ortadan kalkıyor. Ameliyat oldukça başarılı geçti ve 2 saat sürdü. Artık hastamız kendi kontrolünde idrarını yapabilecek. Altın standart olarak görülen bu operasyon ile hastalar kaliteli hayat standartlarına geri dönüyorlar. Artifisel üriner sfinkter ameliyatı idrar kaçırma sorununa net ve kesin çözüm olarak kullanılıyor” dedi.

Doç. Dr. Tarık Yonguç idrar kaçırma sorunu yaşayan tüm erkeklerin korkmadan bu ameliyatı olabileceğini ve hayat standarlarını eski seviyesine getirebileceklerini belirterek, “ Protez, vücudun iç kısmında yerleştirildiği için, dışardan kesinlikle görünmüyor ve kişiye hiçbir rahatsızlık yada huzursuzluk yaşatmıyor” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com