Ege Ambulans
İdrar Kaçırmak Bir Problemdir18/12/2017

Özel İzmir Üroloji Tıp Merkezi’nden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ruşen Aydın, “  Türkiye'de kadınların idrar kaçırma oranının yüzde 42,7 olarak saptandığını belirterek, “ 40 yaş ve üzeri her 4 kadından 1'inde bu problem yaşanmaktadır. 75 yaşından sonra ise her iki cinste de görülme sıklığı benzer şekilde olabiliyor. İdrar kaçırma hem erkek hem de kadınları etkileyen bir sağlık problemidir.” dedi.

Tedavi hakkında bilgiler veren Op. Dr.  Aydın, “ Düzenli sıvı tüketilmesi, mesanenin düzenli olarak boşaltılması gibi önlemlere ek olarak düzenli spor yapılması tedavinin ilk basamağı sayılabilir. Çeşitli ilaçlarla tedavi desteklenebilir. Bu şekilde sonuç elde edilemiyorsa mesane kaynaklı idrar kaçırma tedavisinde botoks  uygulanabilir. " dedi.

Hayat Kalitesini Etkiliyor

Op. Dr. Aydın, Toplumumuzda bu soruna sahip olanlar, öncelikle bunun tıbbi müdahale gerektiren bir durum olduğunun farkında değil. İdrar kaçırma problemi hastaların cinsel, sosyal ve iş hayatları ciddi bir şekilde etkileniyor. Bu nedenle hastalar sinema, tiyatro gibi sosyal olanaklardan uzak kalabiliyor.  Ayrıca hastalar uzun seyahatlere çıkamama gibi sosyalleşmeyi ve iş hayatını etkileyen durumlar karşısında büyük problem yaşıyorlar. Sürekli yaşanan bu durum bıkkınlık ve yaşama karşı isteksizlik hissi yaratıyor. " dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com