Ege Ambulans
İngiliz Hasta Kapalı Yöntemle By-Pass İçin Türkiye’ye Geldi21/03/2023

Tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kalp krizi geçiren İngiltere Vatandaşı 82 yaşındaki Derek Brain koroner anjiyo sonucu aort by-pass önerildi. Bu operasyonu kapalı yöntemi tercih eden Derek Brain Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’ni tercih etti. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut ve ekibi tarafından yapılan başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuşan Brain taburculuğunun ardından tatiline kaldığı yerden devam etti.

İngiltere’den tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde rahatsızlanan İngiltere vatandaşı 82 yaşındaki Derek Brain kalp krizi geçirmesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Doktorları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaya koroner anjiyografi işlemi uygulandı. Doktorlar daha sonra Brain’e aort by-pass cerrahisinin uygulanması gerektiğini, bu sağlık merkezinde işlemin açık ameliyatla yapılabileceğini söyledi. Bunun üzerine İngiliz hasta Brain kapalı yöntemle by-pass cerrahisinin Türkiye’de sıklıkla yapıldığını bildiğini söyledi ve hasta yakınları İzmir`de Özel Akut Kalp Damar Hastanesi ile iletişime geçerek hastayı Uçakla İzmir`e getirdiler.

İzmir’e Geldi

Uçak ile İzmir’e gelen ve daha sonra Akut Kalp Damar Hastanesi’ne geçen 82 yaşındaki Derek Brain Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut tarafından kapsamlı  muayene edilerek  aynı gün ameliyata alındı. İngiliz Brain Doç. Dr. Necmettin Yakut ve ekibi tarafından kapalı yöntem by-pass ameliyatına karar verildi ve yapılan kapalı yöntem by-pass cerrahisi ile İngiliz hasta sağlığına kavuştu.

Konforlu Bir Yöntem

Operasyon sonrası açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Necmettin Yakut , “ Hastamız tatil için geldiği KKTC’de kalp krizi geçirmesi ve anjiyo işleminin ardından by-pass önerilmiş. Kendisi kapalı yöntemi tercih ettiği için bize ulaştı. Biz hastamızı kabul ettik yaşı itibarıyla kapsamlı kontrollerden geçirerek kapalı py-pass amalıyatına karar verdik. Ekibimizle birlikte oldukça başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Ameliyat bacaktan 2 cm, kaburga aralığından 5 cm boyutundaki 2 kesi ile gerçekleştirildi. Hastamız aynı gün normal yaşamına döndü ancak 4 gün kadar hastanemizde misafir ettik. Taburculuk işlemlerinin ardından tatiline kaldığı yerden devam etmek üzere önce İzmir turu yaptı, akşam yemeği yedikten sonra  KKTC’ye uğurladık. Kapalı yöntemle by-pass cerrahisi son zamanlarda hastanemizde sıklıkla uygulanan bir yöntem. Bu anlamda şehir dışından ve özellikle yurt dışından hastalarımız bulunmaktadır” diye konuştu.

“ Kapalı Yöntemi Tercih Ettim”

Kapalı yöntemle by-pass cerrahisini daha önce duyduğunu ve Türkiye’de de başarılı operasyonların yapıldığını bildiğini söyleyen Derek Brain, “ By-pass yapılacak dendiği zaman kapalı yöntemle yapılmasını söyledim. Bu yöntemin orada uygulanmadığını öğrenince Türkiye’ye gitmek istediğimi belirttim ve Akut Kalp Damar Hastanesi ile iletişime geçtim. Başarılı bir operasyon oldu. Doktorum Necmettin Bey, ekibi, hemşireler benimle çok yakından ilgilendi. Hepsine tekrardan çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com