Ege Ambulans
Kadın hastalıklarında laparoskopik cerrahi, lazer ve yeni teknolojiler10/02/2020

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Basri Yılmaz teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha da gelişen ve kadın hastalıkları alanında da kullanılmaya başlayan laparoskopik cerrahinin uygun hastalarda kullanıldığında yüz güldüren sonuçlar verdiğini söyledi. Op. Dr. Yılmaz, kadın hastalıklarında kullanılan laparoskopik cerrahi, lazer ve yeni teknolojiler hakkında bilgiler verdi.

Yüz Güldüren Sonuçlar

Minilaparoskopi adı verilen yöntem hakkında bilgiler veren Op. Dr. Basri Yılmaz, “ 1mm çapında optik aletlerle karın duvarından girilerek ışık ve görüntüyü büyüten sistemler eşliğinde kadın hastalıklarında ameliyat gerektiren myom, yumurtalık ve çikolata kistleri, endometriozis (rahim içi dokusunun karın içinde farklı noktalarda yerleşmesi), polikistik over, dış gebelik, ağrılı adet görmenin önlenmesi, tüplerin bağlanması ve açılması, rahmin alınması, idrar kaçırma ve malign lezyonların(kötü huylu oluşumlar)  tedavisinde uygun hastalarda kullanıldığında yüz güldüren sonuçlar veren etkili ve başarılı yöntemdir” dedi.

Lazerin Kullanım Alanı

Yurtdışında Amerika ve Avrupa’nın birçok üniversitesinde bu ameliyatların minilaparoskopi yönetimiyle normalde 10mm çapında teleskoplar yerine 1mm çapında teleskoplarlada yapıldığını hatırlatan Op. Dr. Yılmaz, “ Biz minilaparıskopi yöntemiyle ameliyatlarımızda kanama riskini, ağrıyı, enfeksiyon riskini azaltan, iyileşme ve işe dönüş sürecini çok kısaltan izsiz estetik yöntemlerle yapmaktayız. Aynı zamanda laparoskopi ameliyatların da lazeri kullanmayı tercih etmekteyiz. Lazerle genital siğil, rahim ağzı prekanseröz lezyonların (kanser öncesi oluşumların  )tedavisi, labioplasti (dış genitallerin estetik ameliyatları), genital estetik ve vajinal daraltmada kullanmaktayız” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com