Ege Ambulans
Kanal Daralmasında Kapalı Ameliyat İçin Büyük Konfor02/06/2023

Fıtık ve yaşa bağlı olarak gelişen omurilikte kanal daralması rahatsızlığının artık tam kapalı endoskopik operasyonlarla tedavi edilebildiğini ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Sayın, “Tam kapalı endoskopik ameliyatlar 15 yıldır dünyada uygulanıyor ancak son 5 yıldır ülkemizde de popülerliği arttı. Kanal daralması sorununu da bu yöntem ile tedavi edebiliyoruz” dedi.

Doç. Dr. Murat Sayın, “Bu teknikte özel bir kamera sistemi ile 5 mm bir delikten fıtığın ya da sıkışıklığın olduğu yere ulaşılarak o bölge rahatlatılıyor. Dikiş dahi kullanmaya gerek kalmıyor. Hasta ameliyattan çıkar çıkmaz ayağa kalkabiliyor” dedi. Tırnaktan daha küçük, 4 mm’lik bir delik açılarak içeri girildiği için dokulara zarar verilmediğini, bu da hastanın hızlı iyileşmesi için büyük avantaj sağladığını anlatan Sayın, “Kanal daralması operasyonlarında ekstradan özel yüksek teknolojik cerrahi aletlere, özel hareketli motorlara ihtiyaç duyuyoruz. Kameramızın içinden geçen yüksek devirli ucu hareketli ve hareketsiz motorlar vücudun sonradan yaptığı kireçlenmeleri ve neden olduğu darlıkları temizleyebiliyor” dedi.

Hasta aynı gün taburcu oluyor

Doç.Dr.Murat Sayın, tam kapalı ameliyat ile bu bölgedeki sinirleri rahatlattıklarını,  enfeksiyon riskinin de açık ameliyata göre kat kat daha az olduğunu belirterek, “Ameliyat, kansız olarak 2-3 saat sürede yapılıyor, eklemlere ve kemiklere zarar verilmeden yapıldığı için platine(vidaya) gerek kalmıyor. Bunun avantajı, ameliyattan sonra hasta hemen ayağa kalkıp yürüyebiliyor, aynı gün taburcu edilebiliyor. Bu da en büyük konforu. Ayrıca ileri yaşta olmak, kalp hastalığı, şeker hastalığı, aşırı kilolu olmak bu ameliyat tekniği için bir engel teşkil etmiyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi isteyenler, sosyal medya hesabımdan konu ile ilgili paylaştığım videoları izleyebilir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com