Ege Ambulans
Kanser Hastalarının Moralini Yüksek Tutun26/03/2024

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Batuhan Demir tüm evredeki kanser hastalarında olduğu gibi özellikle son evredeki kanser hastalarının moralinin yüksek tutulmasının tedaviden daha önemli olduğunu belirterek “ Hastanıza onun yanında olduğunu hissettirin, birlikte güzel anıları yeniden canlandırın. Hastanızın yaşam konforunu artırıcı işlemler için de doktorunuza güvenin” dedi.

Yanında olduğunuzu hissettirin

Günümüzde hasta yakınlarının annesine, babasına, kardeşlerine veya sevdiklerine son evre kanser tanısı konduğu zaman panik halde alternatif tedavi yöntemlerini aradıklarını belirten Op. Dr. Batuhan Demir, “ Benim önerim panik halde alternatif tedavi aramak yerine hastanın yanında olmak, ona varlığımızı hissettirmek, güzel anıları tekrar yaşatıp hissettirmek çok önemlidir” dedi.

Amaç Yaşam Konforunu Artırmak

“Bazı kanser türleri ve evreleri dünyanın en iyi hastanelerinde bile maalesef tedavi edilemeyebiliyor” diyen Op. Dr. Batuhan Demir, “ Bu durumda amacımız hastanın yaşam konforunu artırmak, daha az hastanede yatış süresi ile sevdikleriyle daha fazla vakit geçirmesini sağlamaktır. Hekim olarak bizim de bu durumda sizlerin yanınızda olduğumuzu bilin.  Eğer yapacak bir şey yoksa bir an önce hastalığın çaresizliğine kabul edip hastanın kalan zamanı da verimli geçirmesine yardımcı olun. İnanın bu tedaviden daha önemlidir” diye konuştu.

Doktorunuza Güvenin

Op. Dr. Batuhan Demir, “ Biz hekimler her zaman hastalarımızın ve yakınlarının yanındayız. İnanın tıbbi olarak yapılacak en ufak bir umut ışığı ben dahil tüm meslektaşlarım tarafından hastanıza uygulanacaktır. Cerrahi olarak bizim yapmamız gereken palyatif yani hastanın konforunu artırıcı işlemler olabilmektedir. Bunların gerekliliği, uygulanabilirliği, ameliyat şekli her hastada farklılık göstermektedir. Onun için öncelikle hekiminizden bilgi alın, yine de denemek isterseniz sonrasında alternatif yollara başvurabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com