Ege Ambulans
Kas - İskelet Sistemi Rahatsızlıklarında Tamamlayıcı Tedavi Yöntemi: Osteopati28/03/2018

İzmir Alsancak’ta hizmet veren Özel Alternatif Osteopatic Agency kurucusu Do. Hasan Erkman, “Hindistan’ da yoga ve pilates eğitmenliği uzmanlık sertifikalarım bulunmaktadır. BOWEN tekniklerine dayanarak çeşitli uygulamalarla bel fıtığı görünümüne yol açan ve hastanın sonsuz ağrılarına neden olan mekanik bel ağrısı, genellikle bel bölgesi kasları, kas lifleri ve eklem bağlarının aşırı zorlanması ya da sinirsel gerginlikler nedeniyle gelişen rahatsızlıklara alternatif tıp yöntemleriyle müdahale edebiliyoruz.” Dedi.

Dengeli Omurga Sağlıklı Vücut

Bize başvuran hastalarda öncelikle detaylı bütüncül fiziki muayene palpasyon yöntemleriyle doğru teşhise ulaşmayı hedeflediklerini belirten Do. Hasan Erkman, “ Dengeli omurga sağlıklı bir vücut demektir sözü çok önemlidir. Omurgada oluşabilecek daralmalar ve sair deformasyon fasyalar arasında yastıkların daralmasına veya kaymasına neden olur. 12 adet sırt omurları 12 iç organımıza bağlıdır. İç organlardaki olumsuzluklar ve hastalıklar omurga bağlantılıdır. Omurgada oluşacak eğrilikler pos tür bozukluğuna neden olur bu durum yüzde 70 insanda mevcuttur. Hal böyle olunca kalça kemikleride bir hizada durmazlar ve vücudun bir yarısı diğer yarısına göre daha uzun veya kısadır. Bu durum bütün vücudumuzu etkiler. Özellikle boynumuzda en önemli iki omurumuz atlas ve aksis etkilenir. Atlas omuru pozisyonu muayenesinin de ihmal edilmemesi gerekir. Çünkü atlas kemiği doğru pozisyonda olmadığında özellikle üst boyun, art kafa, baş, omuz, sırt ağrısı ve tutuklukları, boyun hareketlerinde kısıtlılıkların yanı sıra bel ağrıları, sakroiliak eklem fonksiyon bozuklukları ve buna bağlı bacak uzunluklarında eşitsizlikleri görülebilir. Ayrıca atlas kemiğinin yanlış pozisyonda bulunması sadece omurga rahatsızlıklarına değil bazen de baş dönmesi, baş ağrısı, kulak çınlaması, denge problemleri, konsantrasyon bozukluğu, depresyon ve uykusuzluk gibi şikayetlere de yol açabilir. İkinci önemli konu ise kan dolaşımı bozukluğu veya düzensizliğidir. Craniosacral tedavi ve analitik masaj ile bu sorunu gideririz. En önemli konulardan biri ise hemen her insanda bulunabilecek parazit sorunudur. Maalesef insanlar kendiliğinden bedenlerindeki bu sinsi negatif gelişmelerin farkına varamamaktadırlar. Oysa bu üç konu çok büyük rahatsızlık ve hastalıkların önemli çıkış sebepleridir.” dedi.

OSTEOPATİ kimler için geçerlidir?

Hareket ve fonksiyon bozukluklarında, bel, boyun, sırt ağrıları, ense, sırt ve bel adale sorunları, fıtıklaşmalar ve kaymalar, migren ve gerilim tipi baş ağrıları, tüm eklem, kas ve kemik ağrıları, eklem sertliği, kireçlenme gibi dejenerasyon ve artrozik değişiklikler, spor yaralanmaları, çocuklarda gelişim sorunu olanlar, bebeklerde yutkunma, kusma, yemek, gaz, kafa şekil bozukluğunda cranio-sakral osteopati kullanılır.     Skolyoz, kifoz gibi postür sorunu olanlar, omurga sistemine bağlı disfonksiyonlar, hormon bozukluklarında destekleyici olarak, dolaşım sorunları (kan ve lenfatik sistem) alerjik ve kronik rahatsızlıklar, akut ağrılar, çocuk ve gençlerin gelişim bozuklukları, panik atak ve depresyonda kullanılabileceği gibi romatizmal şikayetlerde osteopatiye destekleyici olarak başvurulabilir. Ayrıca sinirsel gerginlikler, stres, gevşeyememe, kronik yorgunluk, uyku sorunları, kas-eklem sistemlerinin, iç organların ve bedenin merkezi kumanda sistemi olan beyin ile çevresinin rahatlatılması, eklem blokajları, eklem kayması, omurga ve costa blokajlarında kullanılabilir

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com