Ege Ambulans
Katarakt Cerrahisinde Yeni Mercekler24/08/2017

Gaziemir Özel Avrupa Göz Sağlığı Dal Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erhan Yakut Katarakt cerrahisi ve 40 yaş üzerinde esnekliğini kaybetmeye başlayan gözlerin tedavisinde kullanılan ve  “Akıllı Lensler’’ olarak da adlandırılan merceklerin, göz içinde düzgün durması ve istenilen görme kalitesini sağlaması, öncelikle başarılı ve her aşaması düzgün yapılmış bir ameliyata bağlıdır.” dedi. Op. Dr. Yakut trifokal ( akıllı) mercekler hakkında bilgiler verdi.

Yaşla Birlikte Esnekliğini Kaybeder

Gaziemir Özel Avrupa Göz Sağlığı Dal Merkezi’nden Op. Dr. Erhan Yakut, normal insanların gözlerinin içinde doğal lenslerinin olduğunu belirterek, “ Normal İnsanların gözlerinin içinde doğal lensleri vardır. Bu lensler hem saydam hem de elastiktir. Uzak yakın veya orta mesafeye bakarken bu lensler şekil değiştirerek bakılan mesafeye göre odaklamayı sağlar. İlerleyen yaşla birlikte gözün içindeki bu esnek lens esnekliğini kaybederek yakına odaklama yapamaz. İlerleyen yaşlarda saydamlığını kaybeder ki buna katarakt diyoruz. Uzak mesafede bozulur.

Hem Uzak Hem Yakın

Yaklaşık 40 yaş civarında esnekliğini kaybeden bu doğal lensin günümüz teknolojisi ile yenisi ile değiştirilebildiğini belirten Op. Dr. Yakut, “ Akıllı dediğimiz (Trifocal Lensler) bu lenslerle hem uzak, hem yakın ve hem de orta mesafeyi görebiliriz. Akıllı lens takılan hastanın artık göz numarasında hem değişiklik olmaz hem de bu kişide katarakt oluşma riski azalır. Trifokal lensler katarakt cerrahisinde kullanılabildiği gibi, artık esnekliğini kaybetmeye başladığı 40 yaşın üzerinde uzak ve yakın sorunu olan hastalarda da kullanılabilmektedir. Bir kaç gün arayla 2 göze uygulanan bu lenslerin uygulama süresi yaklaşık 10-15 dk olup hastalar genellikle ertesi günü rutin hayatlarına dönerler.” dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com