Ege Ambulans
Kemalpaşa Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Hastalarını Bekliyor20/09/2017

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kemalpaşa Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Evde Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ünitesi törenle açıldı.

Törene Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İzmir KHB Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, Kemalpaşa Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hüseyin Bozdemir, çok sayıda hastane yöneticisi, sağlık personelleri ve vatandaş katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Kemalpaşa Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hüseyin Bozdemir “Sağlık alanında Türkiye’nin yapmış olduğu yatırım ve teknolojiyi takip etme noktasında geldiği seviye muazzamdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde bir ihtiyaçtı. Kemalpaşa ve çevre halkının ihtiyaçları doğrultusunda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti için merkezde bulunan diğer sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalmadan bu bölgede hizmet almaları hedeflenmiştir. Kemalpaşa Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet alımı yoluyla faaliyete geçen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, 1000 m² alanda kurulmuş olup Rehabilitasyon ve Elektrotrapi alanlarını içermektedir. Günlük 300 ayaktan hastayı tedaviye alma kapasitesi mevcut olup 7 Fizyoterapist ile Merkeze gelemeyecek durumda olan hastalar için “Evde Fizik Tedavi Hizmeti” verilmektedir. Bu bölümü açarak bir boşluğu doldurmuş olduk. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi

Sağlık alanında güzel bir hizmeti açmak için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İzmir KHB Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç “Kemalpaşamızda ihtiyaç olan bu hizmeti en kısa zamanda, en güzel şekilde 1000 m² lik bir alanda 13 sağlık çalışanımızla beraber vermeye başladık. Bu sayede hastalarımız başka bir merkeze gitmeden çok rahat bir şekilde tedavilerini alabilecekler. Aynı zamanda Evde Sağlık Hizmetlerine de bir başlangıç yapmış olduk fizik tedavi olarak. Hastanemize gelemeyen hastalarımıza evlerinde tedavi imkanı sunabiliyoruz. Hizmete başladığı günden bugüne kadar geçen 1,5 ay gibi kısa bir süre içerisinde tedavi gören hasta sayısı 400’e ulaşılmış, 120 hasta ise Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetinden faydalanmıştır. İnşallah yıl sonunda Diyaliz Merkezimizi de açacağız. Hastanemiz adına diğer bir güzel haber ise şu anda mevcut olan 50 yatak kapasitesini 100 yatağa çıkaracağız. Yakın zamanda çalışmalarımız başlayacak. Tüm halkımıza saygılarımı sunar Merkezimizin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Kemalpaşa Devlet Hastanesi açılışına katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise “İzmir’de açılışlarımız hızla devam ediyor. Genel Sekreterimiz yatak sayısını 50’den 100’e çıkaracağımızı ifade etti ama biz buraya daha güzel ve yepyeni bir hastane yapmayı hedefliyoruz. Fizik tedavi ünitesi gibi açılışını yapacağımız daha çok yeni birimler var bunlar için daha geniş alanlara ihtiyacımız var. Hastalarımızı en iyi şekilde tedavi etmek en nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarımıza bu kadar nitelikli sağlık hizmeti sundukları için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bugün açılışını yapacağımız Fizik Tedavi Merkezi'nin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Toplam yatırım maliyeti 700.000 TL olan ve Fizyoterapist, Fizik Tedavi Teknikeri, Hemşire, Veri Hazırlama Elemanı, Temizlik Görevlisi olmak üzere toplamda 13 sağlık çalışanı ile hizmet veren Merkezde günlük ortalama 300 hasta ayaktan tedavi olabilecektir. Evde tedaviye ihtiyacı olan hastalar için 7 Fizyoterapist hastalara evlerinde hizmet vermektedir. Ayrıca tahsis edilen servis aracı ile hastalar evlerinden alınıp tedavilerinden sonra tekrar evlerine bırakılmaktadır.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com