Ege Ambulans
Kendim Gibi Düşünebilmem İçin Bana Yardım Et!15/06/2017

Bademler Köyü’nde 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayacak olan Bademler Montessori Köy İlköğretim Okulu Kurucusu Melis Kurtel Emin, “ Çocuklarımıza mutlu, huzurlu, kendi kendilerine üretebilecekleri, öğrenmeyi sevdiren, içlerinde öğrenme merakı uyandıran bir düzen kurmayı hedefledik.  Bunu en sağlıklı bir şekilde uyarlayan sistemin zamanın da Dr. Maria Montessori’nin geliştirdiğini biliyoruz.  Tamamen çocuk odaklı, çocukların kendi tempolarında, bireysel kapasitelerine saygı göstererek müfredatta ilerlemelerini sağlayan sınıflar kuruyoruz ve öğretmenlerimizi de bu yönde eğitiyoruz.” dedi.

Kuracağımız kampüsümüzde çocuklar evrenin birer parçası olduklarını öğrenecekler” diyen Melis Kurtel Emin, “ Doğaya ve insanlığa yaratabilecekleri olası etkilerin neler olabileceğini görecekler, empati ve hoşgörü duygularını geliştirecekler.  Hayvanları, yetiştirdikleri sebzeleri meyveleri olacak. Okulumuzu özellikle Bademler Köyü’nde kurmak istedik, çünkü yörenin doğası, kültürü, yerlisi, sunduğu tüm doğal imkanlar çocuklara aşılamak istediğimiz kavramları içinde barındırıyor. İnanıyoruz ki okulumuzdan mezun olacak çocuklarımız gerçek hayatta kendilerine güvenen, cesur ve 21. yüzyılda ihtiyaçları olacak olan becerilerle donanmış birer birey olacaklar.” Dedi

Tanıtım Toplantısı

Melis Kurtel Emin Bademler Köyündeki kampüs alanında tanıtım toplantısı düzenlediklerini belirterek, “ okulumuz eğitim öğretime başlamadan önce velilerimize okulumuzu tanıtmak istedik. Bu amaçla bir tanıtım toplantısı düzenledik. Okulumuz ve eğitim politikamız hakkında bilgiler verdik. Toplantımızda okulumuzun kurucularından 6-12 yaş Montessori eğitmeni Çiğdem Kanmış da bir sunum gerçekleştirdi. Toplantımız İzmirlilerden büyük ilgi gördü.  2017-2018 eğitim dönemi için kayıtlarımız 30 Haziran'a kadar devam etmektedir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com