Ege Ambulans
Kırgız Bebek İzmir’de Şifa Buldu22/06/2018

Her iki gözünde de Konjenital Glokom (Doğuştan Göz Tansiyonu Hastalığı) Imadbek Asanbaev isimli Kırgız bebek, İzmir’de birer hafta arayla gerçekleştirilen iki ayrı operasyon sonrasında sağlığına kavuştu.

3 aylık Imadbek’in göz küresinin büyüklüğünden şüphelenip doktora başvuran ailenin, Konjenital Glokom tanısı konulan bebeklerine, yüksek seyreden göz içi basıncı için ilaç tedavisi önerilmiş. Kırgızistan’da başlanan ilaç tedavisi ile düşürülemeyen göz tansiyonu için cerrahi tedavi önerilen aile, önce Moskova’da özel bir hastaneye ve sonrasında Moskova Devlet Hastanesi’ne başvurmuş. Bu hastanelerde yakın gelecekte bir cerrahi operasyon planlanma imkanı olmadığından ve bu hastalıkta beklemek, bebekte geri dönüşü olmayan hasar bırakacağından bebek ve ailesi, kendilerine yardım eden hayırsever bir Türk işadamı tarafından Batıgöz’e yönlendirilmiş. 

Batıgöz’de Grup Medikal Direktörü Prof. Dr. Volkan Dayanır tarafından gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar sonrasında göz tansiyonu, kontrol altına alınarak göz sağlığına yeniden kavuştu. İmadbek bebek, son kontrolleri de gerçekleştirildikten sonra, ailesi ile birlikte memleketlerine uğurlandı.

Prof. Dr. Volkan Dayanır, 15.000 canlı doğumda bir bebekte rastlanan konjenital glokoma sahip bebeğin hastalığı ve tedavisi ile ilgili; “Göz Tansiyonu genellikle ilerleyen yaşlarda görülmesine rağmen, daha az sıklıkla bebeklerde de görülebilmektedir. Doğumla birlikte hastada var olan bu yüksek göz tansiyonu, hem gözün büyümesine hem de gözün önündeki saydam tabakanın matlaşmasına neden olur. Tedavi edilmediği veya yanlış tedavi edildiği takdirde körlük kaçınılmazdır.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com