Ege Ambulans
Kırışıklık Tedavisinde Botoks Uygulamasıyla Doğal Sonuçlar29/06/2021

Botoksun yüz bölgesine uygulandığında, o bölgedeki kırışıklıkların giderilmesini sağladığını belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Lokal anestezik krem uygulaması sonrasında gerekli noktalara ilaç injeksiyonu yapılır. Botoks uygulaması ortalama yarım saat sürmekte, bu işlem sonrasında kişi günlük aktivitelerine devam edebilmektedir. Oldukça ince uçlu özel iğneler ile gerçekleştirilen Botulinum Toksini işlemi sonrasında enjeksiyon yapılan noktalarda geçici süreyle hafif kızarıklık ve şişlik oluşabilir. Tedavi süresince duyduğunuz tek sızı bu kadar olacaktır” dedi.

Uygulama sonrası günlük yaşama dönülebileceğini belirten Op. Dr. Rahmi Evinç,  ancak ilk dört saat ağır efor sarf edilmemesi, yatmadan, oturarak dinlenilmesi ve sigara içilmemesi, uygulama yapılan alanlara masaj vs. de yapılmaması konusunda tavsiyelerde bulundu.  

6 ay etkili

Öncelikle botoks yaptırmak isteyenlerin yöntemiin 6 aylık süre boyunca etkili olduğunu ve belirli periyotlarda tekrar edilmesi gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Rahmi Evinç “ Uygulama yapıldıktan iki gün sonra etkisini hissetmeye başlayabilirsiniz. Eğer bu işlemi ilk defa yaptırıyorsanız ikinci uygulamayı 3-4 ay sonra yaptırmanız daha olumlu sonuçlar almanıza olanak sağlayacaktır. Düzenli uygulandığı taktirde 6 ayda 1 defa yaptırmanız kırışıklık tedavisinde size başarı sağlayacaktır. Uygulama sonrasında etkisini her geçen gün hissedebileceğiniz Botulinum Toksini tedavisinin daha etkili olduğu dönemler ilk 3-4 aydır sonrasında zamanla kırışıklıklar eskisi kadar olmasa da tekrar oluşmaya başlayacaktır. Bu aşamadan sonra uygulanacak ikinci bir kırışıklık tedavisinin etkisi daha uzun olacaktır” diye konuştu.

Doktorunuzla Ön Görüşme Yapın

Göz çevresi, kaş aralığı, boyun bölgesi, alın çene ve dudak bölgesi, ağırlıklı olarak yüz ve çevresine uygulanan bu işlemi yaptırmadan önce doktorunuzla mutlaka ön görüşme gerçekleştirilmesi tavsiyesinde bulunan Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Başarıya ulaşmanın en önemli noktalarından birisi de işlemin konunun uzmanı olan doktorlar tarafından yapılmasıdır.  Günümüzde yetkisi olmayan-hatta doktor bile olmayan birçok kişi bu işlemi yapmaya çalışmakta, bakanlık onayı olmayan ürünler kullanarak toplum sağlığını riske atmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com