Ege Ambulans
Kış Aylarında Cilt Bakımı Önerileri02/01/2023

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Derya Bostan Ağırdıcı kış aylarında cilt bakımının nasıl yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulundu.

Kış aylarında tedavisinin daha çok yapıldığı hastalığın lekeler olduğunu belirten Derya Bostan Ağırdıcı “ Bu dönem leke tedavisi için iyi bir dönemdir. Hastalar bu dönemde tedaviden sonra hem cildini daha rahat ve iyi koruyabiliyor, hem de güneşin etkilerinden uzak kalabiliyorlar. Kış ayları leke tedavilerinin yanı sıra lazer tedavileri için de iyi bir dönemdir” dedi.

Kışın Cilt Bakımı

Kış aylarında soğuk, kuru hava, çevre kirliliğinin cilt bakımının önemini arttırdığını kaydeden Derya Bostan Ağırdıcı, “ Cilt kuruluğu kış aylarında daha fazla artmaktadır. Bu anlamda yüz ve vücut tipine uygun nemlendiriciler daha sık kullanılmalıdır. Su bazlı nemlendirici yerine yağ bazlı nemlendiriciler tercih edilmeli. Banyoda sıcak su yerine ılık su tercih edilmeli ve banyo süresi kısa tutulmalıdır” diye konuştu.

Kış Aylarında Uygulanan İşlemler

Kış aylarında cilt bakımı için uygulanabilecek işlemler hakkında bilgiler veren Derya Bostan Ağırdıcı, “Bu dönemde cildin nemini artırmaya yönelik gençlik , nem ve kollajen aşıları uyguluyoruz . Ayrıca kış döneminde güneşin etkisinden uzak durulduğu için lazer ve leke tedavileri daha rahat uygulanabiliyor. Bunlarla beraber Botoks ve dolgu işlemlerini de kış döneminde rahatça uygulayabiliyoruz. Fakat yine de kış ayı da olsa özellikle İzmir gibi güneşli bölgelerde güneşten korunmaya dikkat etmeliyiz. Mavi filtreli güneş kremlerinin kullanılması ihmal edilmemelidir. Soğuk havalarda daha çok karşılaşılan egzemaya karşı eldiven kullanımına özen gösterilmeli, dudak çatlamalarına karşı nemlendirici dudak kremleri kullanılmalıdır” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com