Ege Ambulans
Kişinin Kendi Kanı" Prp Fizik Tedavide De Kullanılıyor 31/05/2019

Turgutlu Özel Egeumut Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mustafa Murat EFE, diz kireçlenmeleri, kırıklar, menisküs, ön çapraz bağ yaralanmaları gibi durumlarda PRP’nin başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Kişinin kendi kanının kullanılmasıyla uygulanan PRP, dermatoloji ve kozmetikte olduğu gibi fizik tedavi ve rehabilitasyonda da çok fazla tercih ediliyor.

BİYOLOJİK YÖNTEM

Uzm. Dr. Mustafa Murat EFE, PRP kozmetik uygulamaların yanı sıra eklem, kas, tendon sorunlarının ameliyatsız tedavisi için kullanılan biyolojik bir yöntemdir. PRP’nin hazırlanışınında hastadan kan tahlili yapacakmış gibi kan alınır, bu kan özel bir işlemden (santrifrüj) geçirilir. Bu işlemden sonra tüpün üzerinde bulunan trombosit dediğimiz kan pulcuklarından zengin kısım alınır ve problemli bölgeye enjekte edilir. PRP’nin doğru uygulanması halinde hiçbir yan etkisi ve riski yoktur, çünkü kişinin kendi kanının tekrar kendisine verilmesi şeklinde uygulanmaktadır.

PRP en çok diz kireçlenmelerinde, dizde kıkırdak hasarlanmalarında, menisküs yırtıkları, ön çapraz bağ yaralanmaları, kıkırdak hasarlarında, tenisçi dirseği, golfçü dirseği, omuz tendon yırtıkları, aşil tendiniti, ayak bileği burkulmalarında, ayak tabanı ağrılarında uygulanır. Enjeksiyondan sonra birkaç hafta içinde iyileştirici etki başlar ve iyileşme 3-12 ay devam eder. Fizik tedavi programıyla birlikte uygulandığında, PRP daha etkili sonuç verir.”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com