Ege Ambulans
Lazer Epilasyon Tıbbi Bir Uygulamadır07/02/2019

Lazer epilasyonun Sağlık Bakanlığı tarafından poliklinik ünvanı alabilen kurumlar tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, tedavide birçok değişkenin bulunduğunu ve bu değişkenlerin uygulamayı şekillendirdiğini ifade etti.

İzmir’de 6 Şube olarak hizmet veren ve İzmir’in yanı sıra çevre illerde de hizmetlerini sürdüren Novar Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Demir Yılmaz lazer epilasyon hakkında önemli bilgiler verdi. Lazer epilasyonun tıbbi bir uygulama olduğuna dikkat çeken Damla Demir Yılmaz, “Lazer epilasyonda önemli olan bu tedaviyi tıbbi olarak yapabilmektir. Lazerin tıbbi bir uygulama olduğunu kabul etmek ve uygulamayı tıbbi koşulları sağlayarak gerçekleştirmek kişilerin sağlığı açısından oldukça önemlidir” dedi.

Birçok Değişken Var

Lazer epilasyon yapılacak kişinin öncelikli olarak birçok değişkeninin belirlendiğini söyleyen Damla Demir Yılmaz, “Öncelikli olarak kişinin kıl durumu, ten yapısı, yaşı ve metabolik durumunun belirlenmesi gerekmektedir. Geçmiş dönemlerde kişinin vücuduna nasıl müdahale ettiği de tedavi sürecini etkileyen bir başka değişkendir. Tüm bunlar belirlendikten sonra kişiye uygun bir tedavi biçimi belirlenmektedir” dedi.

Kendinizi Riske Atmayın

Uygulama prosedürleri hakkında da bilgiler veren Yılmaz, “Gerçek lazer sistemleri ALexandrite-ndyag sistemleridir. Bu sistemleri kullanırken jel, jilet, kısaltma aleti gibitüyleri kalınlaştırmaya yönelik bir uygulama yapılmaz. Tedavinin tamamen Sağlık Bakanlığı’ndan poliklinik ünvanı alabilmiş bir kurum tarafından yapılması gerekmektedir. Merdiven altı diye nitelendirilen yerlerde Alexandrite-Ndyag sistemlerinin yerine ışık sistemi kullanılır. Bu da kişiyi sağlık açısından ciddi anlamda riske atar” dedi.

Lazer Epilasyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Lazer epilasyondaki temel prensibin kıl ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşi olduğuna dikkat çeken Damla Demir Yılmaz, “Melanin, üzerine düşen lazer ışınını absorbe eder. Absorbe olan ışın, ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder. Lazer epilasyon yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve ısı enerjisine dönüşerek köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yüzeyin 2-5 mm altındadır. Epilasyon amaçlı geliştirilen sistemlerde, ışının -dalga boyu- cilt altında ulaştığı mesafenin bu sınırlar içinde olması gerekmektedir. Kişiye ve bölgeye özel en efektif dozların uzman doktorlar tarafından belirlenmesi gerekmektedir. Zira işlemin olması gerekenden düşük dozlarla uygulanması seansların uzamasına, tam tersine yüksek olması ciltte yanık ve lekelenmelere yol açmaktadır” dedi.

Novar Sağlık Grubu Polikliniklerinde hem yaz hem kış dönemine uygun sistemlerin kullanılabildiğine dikkat çeken Damla Demir Yılmaz, “Her tüye ve her tene uygun farklı lazer sistemleriyle sonuç odaklı çalışma gereklidir. Polikliniğimizde lazer uygulamalarından önce gerekli incelemeler yapılmakta ve kişiler bu inceleme sonucunda kendilerine en uygun sistem ile tedavi edilmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com