Ege Ambulans
Lazer Lipoliz Kilo Verme Değil…14/07/2017

Bazı hastaların lazer lipoliz ile kilo vereceklerini düşündüklerini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan “ lazer lipoliz bir kilo verme yöntemi değil, vücut şekillendirme yöntemidir. Ayrıca ameliyatsız uygulanan yöntemin adı da soğuk lipolizdir. Lazer lipoliz ameliyat ile uygulanan bir sistemdir” dedi

Lazer lipoliinz yaklaşık 5-10 yıl arasında popüler olan bir yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ Normal liposuctiondan farkı lazer cihazı ile beraber cilt altına özel bir işlem yapılmasıdır. Daha derindeki hareketsiz yağ hücrelerine lazerle ısı vererek buradaki yağ hücrelerini hareketli yapıp erimesini sağlıyoruz. Sonra normal lipocustion kanülleriyle klasik olarak çekim işlemini yapıyoruz. Ayrıca lazer lipolizin normal liposuctiona göre ciltte daha fazla bir sıkılaşma yaptığı gözlenmiştir.” Dedi.

 Lazer lipolizin ameliyatlı vücut şekillendirme yöntemi olduğunu belirten Op. Dr. Çalışkan, “ bu yöntem için uygun olacak hastanın çok kilolu ve vücudunda ciddi sarkıklarının olmaması gerekiyor. Hasta her şeyden önce bir estetik ve plastik cerrahi uzmanına muayeneye gitmelidir.” Dedi.

Erkeklerde İlgi Gösteriyor.

Günümüzde artık erkeklerinde bu işlemleri yaptırmaya başladıklarını belirten Op. Dr. Görkem Çalışkan “  10 yıl önce estetik ameliyat olan hastalar ameliyat olduklarını söylemekten çekinirken artık cok daha rahat bir biçimde toplum içinde dile getirebiliyorlar , çünkü estetik ameliyat olmak veya müdahale yaptırmak insan psikolojisini olumlu yönde etkileyen ve kişinin özgüvenini arttıran bir durumdur "Erkekler daha çok karın ve bel bölgesine lazer lipoliz istiyor. Kadınlar ise basen bölgesini tercih ediyor. Ancak günümüzde bacak içleri, diz içleri, sırt bölgesi, karın bölgesi, göğüslerin arka tarafı gibi bölgere de uygulanabiliyor.

Hastane Ortamında Yapılmalıdır

Lazer lipolizin genel anestezi altında ya da uygulanacak bölgeye göre belden uyuşturularak yapıldığını belirten Op. Dr. Görkem Çalışkan, “ Tek seansta uygulanan işlem ortalama 2-3 saat sürmektedir. Hasta işlemden 24 saat sonra taburcu olabilir. Uygulanan bölgeye göre hastaya 30 gün süreyle korse öneriyoruz. Ödemlerin geçmesi ve vücudun şekil alması 1 ayı bulabilir. Bu işlemler hastane ortamında ameliyathane koşullarında yapılması gerekmektedir. Muayenehaneler bu işlemler için uygun değildir. Ayrıca lazer lipoliz yapılan bölgeden kilo alınmayacağı yönündeki inanış yanlış bir inanıştır. Hasta oradan da kilo alabilir. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com