Ege Ambulans
Lazerle hemoroid tedavisi ile yaşam kalitesi artıyor04/09/2018

Anadolu Cerrahi Merkezinde çalışmalarını sürdüren Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Cem Güçlü, günümüzde özellikle belirli bir yaş üzerinde hem kadınların hem erkeklerin hemoroid sorunları yaşadığını, sağlık sektöründe tedavi amaçlı pek çok alanda kullanılan lazer uygulamalarının hemoroid tedavisinde de başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti. Güçlü, lazerle hemoroid operasyonunun nasıl gerçekleştiği, avantajlı yönleri ve hastaların tedavi sonrası süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hemoroid hastaların doktora başvurmada çekindikleri bir hastalık

Tıp dilinde hemoroid olan ve halk arasında daha çok bilinen adı ile basur, toplumda sıklıkla görülebilen ancak kişilerin genellikle doktora başvurularında çekindikleri ve geç evrede başvurdukları hastalıkları arasında yer alıyor.

Hemoroid belirtileri nelerdir

Hemoroidin en sık görülen özelliği dokunma ile farkedilen şiş oluşumlardır. Özellikle hastalar tuvalette bu şişlikleri farkederler. Şişliğin boyutuna göre, büyük şişliklerde tuvalet yapma ağrılı bir şekilde gerçekleşebilir. Ağrıların yanı sıra kanama en sık görülen belirtiler arasındadır. Hemoroidal hastalıklarda, makat bölgesinde kanama gerçekleşebilmektedir. Hemoroid kitleleri şiş duruma geldiğinde ya da içinde pıhtı oluştuğunda, önce belgede ağrı oluşmaya başlamaktadır. Tıpta tromboze hemoroid adı verilen durum oluştuğunda ise çözüm ameliyat olmaktır. Hemoroid hastalığının ağrılı ve kanamalı olduğu durumlarda mutlaka bir genel cerrahi uzman hekiminin kontrolü önemlidir.

Hemoroidin nedenleri nelerdir

En önemli nedenleri arasında kabızlık ve gereğinden fazla ıkınma yer almaktadır. Düzensiz beslenme, çeşitli toplardamar rahatsızlıkları, gereğinden fazla tuvalette zaman geçirme, karın içi basınçta artış olması gibi pek çok faktörden hemoroid oluşabilmektedir.

Lazerle hemoroid tedavisi ile yaşam kalitenizi artırın.

Hemoroid tedavilerinde hekimin kontrolü doğrultusunda öncelikli olarak ilaç tedavisi başlanır. Hekim ilaç tedavisinin yetersiz kaldığı ya da ilaçların tedaviye yanıt vermeyeceğini düşündüğü durumlarda klasik cerrahi yöntem ve lazerle hemoroid tedavilerini tercih edebilir. Pek çok tedavi uygulamasında kullanılan lazer tedavisi, hemoroid tedavisinde de oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Hastaların yaşam kalitelerinin kısa sürede artması sebebi ile lazerle hemoroid tedavisi, hekimlerin lazer kullanımını daha çok tercih etmesine sebep olmaktadır. Ortalama 20-30 dakika da gerçekleşen lazer tedavisi ile hasta sonraki gün yaşamına kaldığı yerden devam edebilir. Komplikasyonunun az olması, uygulamada kanamanın az görülmesi gibi sebeplerden dolayı hemoroid tedavisinde lazer uygulamaları günden güne daha yaygın kullanılmaktadır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com