Ege Ambulans
Lazerle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar 25/07/2017

İzmir’de şubeleriyle hizmet veren Novar Poliklinikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Damla Demir Yılmaz lazer ile ilgili olarak doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgiler verdi.

Lazer epilasyonun günümüzde çok geliştiğini belirten Damla Demir Yılmaz, “ Eskiden tek tip sistemlerle, çalışıp belirli bir kesime hizmet verilebilirken, gelişen teknolojiyle  birlikte artık çok daha geniş kesimlere hizmet verilebiliyor” dedi.  Demir Yılmaz, “ Belli başlı gerçek lazer sistemleri içinde teknolojinin yenilediği  Alexandrite ve ND yag lazer sistemleri  olmakla beraber  bu sistem doktorların ve sağlık kuruluşlarının daha fazla  tercih ettiği sistemlerdir  ve sadece Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış sağlık kuruluşlarında bulunurlar” dedi.

Gerçek Lazer Nasıl Anlaşılır?

Lazer epilasyon yaptıracak kişilere tavsiyelerde bulunan Damla Demir Yılmaz, “ Öncelikle kişi kesinlikle gerçek bir sağlık kuruluşunda olduğundan emin olmalı. Tabelasında  poliklinik yazan yerlerden  emin olabilirsiniz. Başka türlü ^^ sağlık kuruluşuyuz ^^ şeklinde kendilerini tanıtan hekim veya kuruluşlara kesinlikle güvenmesinler. Son dönemde  yetkisi dışında kişilere  estetik uygulamaları yapan kuruluş ve  kendini hekim olarak tanıtan kişilerin ,insan sağlığını ne kadar büyük tehdit altına aldıkları görsel ve yazılı basında sıkça haber olmaktadır. Bu kişilerin mağduriyetleri hayati tehlike boyutuna gelmiştir” dedi.

Gerçek Lazerde Buz, Jel, Jilet Kullanılmaz

Gerçek lazer sistemlerinden olan ve yüz güldüren sonuçlar veren Alexandrite ve ND yag sistemlerinde kısaltma, jilet kullanılıp işlem esnasında jel ,buz uygulamalarının yapılmadığını belirten Damla Demir Yılmaz, “ Eğer kişinin hizmet aldığı kuruluş , kişinin uygulama yapılacak bölgesine önce  jel sürüp   lazer işlemine başlıyorsa; burada ki yapılan işlem gerçek bir Alexandite ve ND yag sistemi değildir. Kişilere Alexnadrite, ND yag  olduğunu iddia etmeleri halinde kişiler  uygulama şeklinden bunun doğru sistem olmadığını anlayabilirler. Sistem normal de lazer tedavisi olamamakla beraber kişilerde  ağır deri yanıkları olmasından öte kalıcı izler bırakır. Gerçek lazer sistemleri olarak tanımladığımız Alexandrite ve ND yag sistemleri sonuç odaklıdır ve sağlık kuruluşları bu konuda tam yetki ve tecrübe de oldukları için kişinin cilt ve tüy durumunu  analiz ederek hangi sisteme uygunsa ona karar verip kişiyi  o programa alır veya  duruma ve istenilen bölgeye göre iki sistemi beraber kullanır. Gerçek lazer sistemleri ince tüye ve bronz tene rahatlıkla müdahale edilebilen güvenli ve sonuç odaklı lazer sistemleridir. Yazın da rahatlıkla uygulama yapma konforu sağlarlar. Kişilerin mevsimsel olarak tedavilerini bırakmalarına gerek kalmaz.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com