Ege Ambulans
Lipomatik Lıposuctıon İle Bölgesel Yağlanmalara Çözüm04/06/2018

Liposuction işleminin tüm dünyada sık uygulanan vücut estetiği operasyonlarından biri olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, “ Sonuçları oldukça etkileyici olduğundan kadınlarda olduğu kadar erkekler tarafından da giderek daha fazla tercih edilen bir operasyon haline gelmeye başlamıştır. Düzenli diyet ve spora rağmen vücudun belli bölgelerindeki (basenler, bel, karın gibi..) yağ kitlelerini eritemiyorsanız çözüm liposuction olabilir. Çok çeşitli uygulama teknikleri mevcuttur: klasik lipo, lazer lipo, ultrasonik lipo bunlardan bazılarıdır. Bu alanda geliştirilen yeni teknolojilerden biri “lipomatik” tir.” dedi

Lipomatik Liposuction

“Lipomatik, liposuction işleminde hasta ve doktor konforunu arttırmak için geliştirilmiş FDA onaylı modern bir sistemdir” diyen Prof. Dr. Hoşnuter, “ Vücut içindeki kanülün 3 boyutlu titreşim hareketiyle oluşan infrasonik (20 Hz’den az) dalgalar ameliyat sırasında ve sonrasında doğal bir anestezi oluşturur. Titreşim hareketiyle çevre dokulara (damar ve sinirlere) zarar vermeden yağların parçalanması ve kolaylıkla çekilmesi sağlanır. Böylece ameliyat sonrası morluk ve ağrı görülme oranı azalır.

İnfrasonik liposuction işleminin klasik ve ultrasonik liposuction işlemlerinden üstünlükleri şöyle özetlenebilir:

Bu işlem uygulanan alanın büyüklüğüne göre genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılır. Sedasyonla birlikte titreşimli kanüllerin meydana getirdiği etki ek bir anestezi oluşturduğu için yönteme “güldüren liposuction” veya “gıdıklayan liposuction” da denmektedir. Genel anestezi ile yapılan işlemlerde bir gece hastanede kalınır. Ertesi gün hasta taburcu edilir. Küçük alan uygulamalarında hasta 1-2 gün içinde sosyal hayatına döner. Geniş alan uygulamalarında bu süre 7-10 gün arasında değişir. Hastanın 20 gün kadar basınçlı elastik bir korse giymesi gerekir. Vücuttaki incelme hemen ameliyat sonrasında belirgin olarak kendini göstermekle birlikte, incelme günler boyunca devam eder ve 2-3 ay sonunda nihai şeklini almış olur. Liposuction işlemi kilo verme amacıyla yapılmaz. İstenmeyen yağ kitlelerinin çekilerek vücut konturlarının düzeltilmesi amacıyla uygulanır. Bu nedenle hastaya önceden şu kadar kilo vereceksiniz gibi bir taahhütte bulunulamaz. Bir seferde genellikle 2-5 litre kadar yağ çekilir. Hastanın yapısına bağlı olarak 10-12 litreye kadar yağ güvenle çekilebilir. Sonuçlar yüz güldürücü ve tatmin edicidir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com