Ege Ambulans
Medya ve Bilişim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısının İkinci Ayağı İzmir’de Düzenlendi13/04/2018

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İdari Hizmetler ve İletişim Yönetimi Dairesi Başkalığı koordinasyonunda Sosyal Medya Uygulamaları ile ilgili düzenlenen Değerlendirme Toplantısı’nın ikinci ayağı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Aydın ve Manisa illerinin katılımı ile 12 Nisan 2018 tarihinde Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda düzenlendi.

İzmir’de düzenlenen “II. Medya ve Bilişim Faaliyetleri Toplantısı” na Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat ALPER, İdari Hizmetler ve İletişim Yönetimi Daire Başkanlığı yetkilileri, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha SALNUR, İzmir, Aydın ve Manisa illerinin bağlı sağlık tesisleri sosyal medya sorumlu yöneticileri, sağlık tesislerinde bu konuda görev alan personelleri ile birim çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

II. Medya ve Bilişim Faaliyetleri Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat ALPER “Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık tesislerimizin Sosyal Medya faaliyetleri ile ilgili uygulamalarını geliştirerek yaygınlaştırılması, toplumumuzda sağlık alanında hedef kitleye ulaşma ve bilginin aktarılması konusunda, hızlı ve pratik çözümler sağlayacaktır. Bilgi akışını hızlandırıp sağlığın geliştirilmesi konularında planlama sürecine destek verecektir. Etkin ve hızlı iletişim aracı olarak kullanılan bu iletişim kanalları bilginin yayılması, doğru sağlık haberleri ve uygulamaları ile zaman kazandıran pratik çözümler sağlayacaktır. Toplantı katılımcıları tarafından sosyal medya ile ilgili konularda sorunlar ve çözüm önerileri istişare edilerek planlama yapılacak ve takip edilecektir. Ayrıca Genel Müdürlüğümüze bağlı faaliyet gösteren tüm sağlık tesislerinde medya uygulamaları yaygınlaştırılacak sağlıklı bilgiye ve habere erişim sağlanacak, süreç takip edilecektir”.dedi.

Düzenlenen değerlendirme toplantılarının ikinci ayağına ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu ifade eden İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha SALNUR Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sahada yaşanan medya ve bilişim faaliyetlerine ilişkin problemlerin tespit edilmesi ve değerlendirilmesi noktasında görevlerini bir an olsun ihmal etmeyen basın temsilcilerimiz iyi ki varsınız. Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Murat ALPER beyin önerilerinin dikkatle dinlenilmesini tavsiye etti.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com