Ege Ambulans
Meme Büyütme Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler03/07/2017

Soğuk kış mevsimini geride bıraktığımız şu günlerde havalar artık ısınmaya başladı. Kalın kıyafetler arkasına gizlenen vücudunuzu yaza hazırlamanın tam zamanı.

Ekol Hastanesi Estetik ve Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Fatih Uygur meme büyütme operasyonları hakkında bilgiler verdi. Meme estetiğinde meme büyütme operasyonlarının sık yapılan ameliyatlardan olduğunu söyleyen Doç. Dr. Fatih Uygur, “İstenilen büyüklük ve kıvama ulaşmak, memeler arasındaki eşitsizlikleri düzeltmek ve uzun süreli memnuniyeti sağlamak açısından silikon ile meme büyütme ideal yöntemdir” dedi.

Boyut fiziğe uygun şekilde seçilmeli

Meme büyütme ameliyatı yaptırmayı düşünenlerin üç sorusuna yanıt veren Opr. Dr. Fatih Uygur, meme boyutu hakkında; “Silikonlu göğüs büyütme operasyonlarında kullanılan boyutlar trendlere göre değil kişinin fiziğine uygun olacak şekilde seçilmelidir. Sonradan sıkıntı yaratabilecek büyüklük, kalitesiz silikon kullanımı ya da doktor hatası yüzünden yeniden operasyon gerektirecek durumları en aza indirmek için gerçekçi boyutlara sadık kalmakta fayda vardır” dedi.

Şekil için iki alternatif var

Operasyon sonrası oluşacak şekil ile ilgili soruya da yanıt veren Doç. Dr. Fatih Uygur, “Şekil olarak silikon protezler iki çeşittir: Yuvarlak ve damla.  Yuvarlak olanlar yarım küre şekline benzer. Damla olanların ise alt kısmı daha dolgun üst kısmı daha basık bir yarım küre şeklindedir. Yuvarlak protezin avantajları memenin üst kısmını yuvarlak protez daha iyi doldurduğundan dolayı çok hoş bir görünüme sahip olabiliyorlar. Dekoltesi açık kıyafetleri tercih edenler için yuvarlak protez daha hoş bir görüntü oluşturur, hem de destekli sütyen kullanmaya gerek kalmaz. Damla protezin avantajları ise; göğüs kafesi derisi ve kası zayıf hastalarda daha doğal bir görüntü oluşturur. Göğüs kafesi uzun hastalarda daha doğal görüntü sağlar” dedi.

Yeni ve kaliteli implantlar kullanılmalı

Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikonun ömrü hakkındaki soruya yanıt veren Doç. Dr. Uygur, “Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikon implantlar ömür boyu kullanım için değildir. Eski tip silikonların ömrü 10 ila 15 yıl arasındadır. Günümüzde kullanılan silikon implant üreticileri 10 yıl ila ömür boyu dayanıklılık garantisi veriyor. Bu yapı ve kalitede ki silikon protez tercih edilmelidir” dedi.

Operasyon sonrası dikkat

edilmesi gerekenler

Meme büyütme operasyonu olan kişilerin operasyon sonrası dikkat etmesi gereken kurallar olduğunu söyleyen Doç. Dr. Fatih Uygur, “Ağır kaldırma, yükseğe uzanma gibi kaslarınızı ve dokuyu zorlayacak hareketlerden uzak durmanız gerekmektedir. Operasyon sonrası kullanmanız gereken özel sütyen sayesinde hem kaslarınız hem de dikiş yerleriniz belirli bir baskıyla iyileşmeye başlar. Ben hastalarıma düzenli temizlik, verdiğimiz kremleri ve ağrı kesicileri de saati saatine kullanmalarını öneriyorum. İstirahat döneminde sağlıklı beslenme ve kısa süreli yürüyüşler vücudunuzun direncini arttırır” dedi.

Cerrahınızı iyi seçin!

Bir estetik ve plastik cerrahın tüm estetik müdahaleleri ileri düzeyde bilmesi ve gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını söyleyen Doç. Dr. Uygur, “Estetik yaptırılmak istenen cerrah çok iyi araştırmalı. Hangi üniversitede eğitim aldığı, uzmanlığını ve sonraki süreçlerinde nerede ve nasıl operasyonlar yaptığını sormakta bir sakınca olmayacaktır. Bir cerrah teknik olarak bilmesi gerekenlerin yanı sıra kişiye özel iş çıkarabilen yapıda olmalıdır. Estetik cerrahide önemli husus: el becerisi ve form verebilme ‘sanatsal bakış açısını gerektirir’ dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com