Ege Ambulans
Meme Estetiği Ameliyatları Hakkında Merak Edilenler26/02/2024

Meme estetiğinin 18 yaşından itibaren her yaşta yapılabildiğini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Köken, kişiye özel olarak planlanan meme estetiği ameliyatlarının kadınların özgüvenini artırdığını söyledi. Op. Dr. Süleyman Köken meme büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatları hakkında bilgiler verdi.

Meme Büyütme Ameliyatları

Meme büyütme ameliyatını tercih eden hasta grubunun genç yaştaki hastalar olduğunu söyleyen Op. Dr. Süleyman Köken, “Hasta kendi memesinin küçük olmasından şikayetçi olarak hekime geliyor. Bu ameliyat öncesi hasta detaylı olarak muayene edilir. Hastanın beklentileri dinlenir. Burada amaç hastanın da beklentilerine ve vücut yapısına uygun bir doğal görünümlü bir meme yapmaktır. Bu anlamda kullanılacak protezin büyüklüğü buna bağlı olarak değişebilir” dedi.

Meme Küçültme Ameliyatları

“Bazı kadınlar vücut yapılarına göre daha büyük memelere sahip olabiliyorlar” diyen Op. Dr. Süleyman Köken, “ Bu durum kadınlarda sırt ve boyun ağrıları, duruşta kamburluk, aşırı terlemelerden dolayı kaşıntı gibi çeşitli şikayetlere yol açabiliyor. Bu gibi durumlarda da meme küçültme ameliyatlarıyla hastanın bedenine uygun bir küçültme gerçekleştiriliyor. Ancak bu ameliyat öncesi hasta kiloluysa ve kilo vermeyi planlıyorsa bu sürecin tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Çünkü kilo vermeyle memede sarkma  olabiliyor. Öte yandan gebelik düşünen kadınlar içinde doğum ve emzirme sürecini tamamlamayı beklemek gerekiyor. Çünkü emzirme dönemi sonrasında da memede sarkma ile karşılaşılabiliyoruz” diye konuşu.

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Meme dikleştirme ameliyatlarının aslında büyütme ve küçültme ameliyatlarıyla kombine olarak yapılabildiğini söyleyen Op. Dr. Süleyman Köken, “ Bazı hastalarımızın memeleri küçük ve sarkık bazılarının ise büyük ve sarkık olabiliyor. Bu gibi durumlarda hem dikleştirme hem de büyütme veya küçültme ameliyatları birlikte kombine edilerek yapılabiliyor” şeklinde konuştu.

İyileşme Sürecine Dikkat

Meme estetik ameliyatlarının ortalama bir buçuk saat kadar sürdüğünü belirten Op. Dr. Süleyman Köken hastaların iyileşme sürecinde dikkat etmesi gereken noktalar hakkında şu bilgileri verdi: “ Meme estetiği sonrası genellikle birinci haftadan itibaren hastaların ağrıları geçmiş olur. Hastalarımıza operasyon sonrası 3 ay kadar korse kullanmalarını öneriyoruz. İlk 2-3 hafta el kol hareketlerinden kaçınmalarını ve ağır yük taşımamalarını belirtiyoruz. Masa başı çalışanlar birinci haftadan sonra işlerine dönebilirler. Ayrıca hastalarımızın 2 ay gibi bir süreyle yüz üstü yatmamaları gerekiyor. 2-3 hafta sonra hafif tempolu yürüyüşler yapılabilir ancak diğer sporlar için hastalar mutlaka hekimlerine danışmalılar” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com