Ege Ambulans
Meme Estetiği ile İdeal Görünüme Kavuşabilirsiniz30/11/2023

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Kılıç memenin olması gerekenden büyük ya da küçük olmasının kadınlar açısından bir takım sorunlar oluşturabileceğini belirterek kişiye özel ve iyi planlanan meme estetiği ile ideal görünüme kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Meme Büyütme Ameliyatları

Küçük memelerin büyütülmesi için günümüzde kullanılan ideal yöntemin silikon protezler olduğunu belirten Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Silikon protezler teknolojik olarak çok ilerlemiş durumda. Bu protezler çok hızlı bir şekilde meme dokusu kıvamını alabiliyor ve güzel şekil verebiliyor. Meme büyütme ameliyatı, memesi olması gerekenden küçük olan, doğumlardan sonra içi boşalan veya boş görünen hastalara uygulanmaktadır. Uygun hastalarda meme protezi ile beraber yağ dokusu da kullanılabilmektedir. Meme protezi ile büyütme operasyonu yapılan hastalarda düzenli kontroller mutlaka yapılmalıdır. Ortalama 10-12 yıl sonra protezin değiştirilmesi açısından tekrar gözden geçirilmelidir” diye konuştu.

“Dolgu ile büyütme yapılamaz”

“ Meme büyütmek için kullanıldığı söylenen bazı dolgu malzemeleri var. Bunları kesinlikle önermiyoruz” diyen Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Bu malzemeler ilerleyen zamanda hastada çok ciddi problemler yaratabiliyor. İleride bir problem olduğunda silikon protezler çıkarılıp müdahale edilebiliyor ancak dolgu çıkarılamıyor. Bu yüzden altını çizerek belirtmek istiyorum meme gibi, popo gibi bölgelerde bu tür dolgu malzemelerin kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz” dedi.

“Meme Küçültme Ameliyatı”

Olması gerekenden daha büyük memelere sahip olan hastalar için meme küçültme ameliyatının uygulandığını kaydeden Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Çeşitli sebeplerle olması gerekenden fazla büyüyen memeler kişiler için ciddi sağlık problemi yaratıyor. Bu hastalarda bel ve boyun fıtığı oluşabildiği gibi bazı hastalar da istediği kıyafeti giyemediği için rahatsızlık duyabiliyor. Bu tür hastalarda kişinin memesinin büyüklüğüne bağlı olarak meme küçültme ameliyatları planlanmaktadır. Operasyon öncesi hastanın yaşına göre ultrason veya mamografi gibi tetkikler yapılması meme dokusunda ameliyattan önce var olabilecek olan sorunların tespit edilmesinde önemlidir ve bu tetkikler mutlaka yapılmalıdır. Operasyon sonrasında hasta rutin tetkiklerine devam etmelidir. Ayrıca memeden çıkarılan parça patolojiye gönderilerek kanser taraması da yapılmaktadır. Öte yandan çeşitli sebeplerden dolayı sarkan memelere sahip olan hastalarda ise meme küçültme ve dikleştirme ameliyatı aynı anda planlanarak kişinin istediği görünüme sahip olması sağlanabilmektedir” dedi.  

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com