Ege Ambulans
Meme Küçültme Sadece Estetik değil, sağlık içinde gerekli03/01/2018

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Sunay olması gerekenden büyük memelerin kadınlarda boyun ve sırt ağrıları oluşturduğunu belirterek büyük memelerden kaynaklanan ağrılar meme küçültme ameliyatları ile azaltılabilmektedir” dedi.

Op. Dr. Sunay,  Büyük memeli kadınların sosyal ve günlük yaşamını dayanılmaz hale getirebildiğini belirterek “ Büyük memeler kadınları kıyafet seçiminde sorunlar yaratır, fiziksel aktiviteleri kısıtlanır, kıyafetlerinin altı olur üstü olmaz, kadın-erkek herkesin gözü takılır, yazın meme altları ayrı kâbus olur, boyun ve sırt ağrısı oluşur.” dedi. Kadınlar çektikleri bu sıkıntıları genel olarak kimseye kabul ettiremediklerini belirten Op. Dr. Sunay, “ Eşiniz, yakın çevreniz, tanıdıklarınız sadece estetik amaçlı bir müdahale istediğinizi zanneder. “Bu yaştan sonra…” diye başlayan yada eğer gençseniz “bu yaşta olur mu…” şeklinde başlayan cümleler duyarsınız. Zaten tedirgin olduğunuz için de yanlış bir şey yapma korkusuyla geri adım atarsınız ve bu kısır döngü bu şekilde devam eder.” dedi.

Meme küçültme operasyonlarının bir estetik ameliyat olmasının yanı sıra fiziksel olarak da hastayı rahatlatarak, boyun sırt ağrılarının ciddi oranda azalmasına, ileride oluşabilecek kalıcı boyun-bel sıkıntılarının önlenmesine, günlük işlerin daha rahat yapılmasına önemli katkı sağladığını belirten Op. Dr. Sunay, “ 18 yaşından itibaren her yaşta, hastanın genel durumuna bağlı olarak uygulanabilmekte ve genel kanının aksine ağrısız bir operasyon sonrası süreç yaşanmakta hasta ertesi gün taburcu edilmektedir. Hasta taburcu olduktan sonra günlük rutin işlerini yapabilmekte iş hayatına dönmesi yaklaşık 7 gün sonra olmaktadır.” dedi.

Hastanın ihtiyacına göre 200-300 gramdan 4-5 kilograma kadar küçültmelerin yapılabildiğini belirten Op. Dr. Sunay, “ ameliyat sonrası oluşacak olan izler 4-5 ay kırmızı görünmekte sonrasında solmaya başlamaktadır. Yaklaşık 2 sene sonra izler ten rengine döndüğünde belirginliği iyice azalmaktadır. Tüm izler sütyen-mayo içerisinde kalmakta dışarıdan belli olmamaktadır. Boyun-sırt ağrılarının önemli nedenlerinden olan büyük göğüs kadınların günlük hayatını oldukça zorlaştırmaktadır. Meme küçültme operasyonları hastaların ağrılarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Operasyon sonrası rahatlayan hastalar, genellikle neden bu kadar süre bekledik  diye hayıflanmaktadırlar.”

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com