Ege Ambulans
Mercan Dede “Büyülü Çarklar’’ ile Ekol Sanat Galerisi’nde04/10/2017

Ekol Sanat Galerisi daha çok müzisyen kimliği ile tanınan Arkın Ilıcalı nam-ı diğer Mercan Dede’nin “Büyülü Çarklar” sergisine ev sahipliği yapıyor. 4’üncü sezonun ilk sergisinde kendine özgü tarzı ve müziğiyle geniş kitlelere ulaşan sanatçının İzmir Ekol Sanat Galerisi’nde gerçekleştireceği kişisel sergisi, 28 Eylül - 28 Kasım 2017 tarihleri arasında izlenebilecek.

İlk kişisel sergisini 2011 yılında gerçekleştiren Mercan Dede ardından yurtdışı ve yurt içinde açtığı çok sayıda sergiler ile büyük beğeni topladı. Montreal’de kurduğu görsel sanatlar stüdyosundaki 1.5 yıllık yoğun bir çalışma gerçekleştiren sanatçı Ekol Sanat Galerisi’nde gerçekleştireceği  “Büyülü Çarklar” sergisi ile bizleri yaşam ve yaşam ötesi mistik dünyaların haritaları olan Büyülü Çarklarla başka boyutlara davet ediyor. Değişiminin metaforu olan bu Büyülü Çarklar ile iç dünyamızda mistik bir yolculuğuna çıkartıyor.

Mercan Dede “Büyülü Çarklar” işlerini yaratırken dönüşüm ve devinim kavramlarından esinlendi. Yaşamın dönüşümü, insanın değişimi, semazenlerin dönmesi, karma gibi konuları birbirine bağlı bir etkileşim halinde ele alarak yaşamı Büyülü Çarklara benzetiyor. Böylelikle işlerini yaratırken gizemli ve sürprizlerle dolu bir dünyaya izleyiciyi davet ediyor.

Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, “İzmirli sanatseverler ile buluşmaya hazırlanan Mercan Dede’nin karışık teknik ile ürettiği 36 adet eserinin yer alacağı sergisinin 28 Eylül’de yapılacak açılışına tüm İzmirli Sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com