Ege Ambulans
Mezoterapi ile Cilt Sağlığında Yenilikçi Yaklaşım26/12/2023

Medikal Estetik ve Mezoterapi Hekimi Dr. Saip Tiryakioğlu cilt sağlığına yenilikçi bir bakış açısı sunan mezoterapinin sadece estetik bir uygulama olmadığını aynı zamanda cilt problemlerine de kapsamlı bir çözüm sunduğunu söyledi.

Cildin Canlanmasını Sağlar

Mezoterapinin cilde vitamin, mineral, aminoasitler, hyaluronik asit ve diğer besleyici maddelerin enjekte edilmesini içeren minimal invaziv bir yöntem olduğunu söyleyen Dr. Saip Tiryakioğlu, “Bu enjeksiyonlar, cilt altındaki hücreleri uyararak kolajen ve elastin üretimini artırır, cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlar. Ayrıca saç dökülmesi tedavisinde de kullanılarak saç foliküllerini güçlendirebilir ve saçın daha çabuk uzamasını teşvik edebilir” dedi.

Cilt Problemlerinde de Etkili

Mezoterapi aynı zamanda akne izleri, pigmentasyon sorunları gibi cilt problemleri için de uygulanmaktadır. Cildin ihtiyaç duyduğu özel besin maddelerini direkt olarak hedef bölgeye ileterek etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar” diye konuştu.

Kişiye Özel Tedavi Planı

Mezoterapi seanslarının, kişiye özel olarak planlandığını söyleyen Dr. Saip Tiryakioğlu, “Her hasta için özel olarak hazırlanan tedavi planları, cildin ihtiyaçlarına odaklanarak maksimum etki sağlamayı amaçlar.Çünkü herkesin kendi güzellik tanımı farklıdır, ancak sağlıklı bir cilt, kendine güvenin anahtarıdır.  Ancak, mezoterapinin etkileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve herkes için aynı sonucu vermez. Ayrıca, uygulama sonrası hafif kızarıklık, şişlik veya hassasiyet gibi yan etkiler görülebilir. Bu gibi durumlarda doktorunuzun tavsiyelerine uyarak bu sorunları giderebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com