Ege Ambulans
Mide Botoksu Sonrasında Beslenme Nasıl Olmalı?10/04/2019

Midede ki besinlerin daha geç sindirilmesi ile daha az besin ile uzun süre tok kalarak kilo kaybını sağlamak adına uygulanan mide botoksu hakkında merak edilenleri Anadolu Cerrahi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü anlatırken, uygulama sonrası beslenme düzenini ise Beslenme ve Diyet Uzmanı Ömer Faruk Korkmaz aktardı.

Midenin fiziksel sindirimini yavaşlatan mide botoksu hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cem Güçlü, "Ortalama 15 dakika süren ve endoskopik olarak uygulanan mide botoksu  sonrasında diyet ve beslenme düzenine uygun ilerlendiğinde 3 ay içerisinde 10-15 kg arasında kilo vermek mümkün. Bu aşamada diyet ve egzersizlerin doğru ve düzenli uygulanması önemlidir" şeklinde konuştu.

Bu kısa süren uygulamanın ardından uzun bir yolculuğun başladığını belirten Dyt. Ömer Faruk Korkmaz, mide botoksu sonrası beslenme hakkında tavsiyelerde bulundu. “ Mide botoksu olmuş bir kişinin metabolizma hızına göre ve beslenme alışkanlıklarına göre ve en önemlisi vitamin mineral ihtiyacını karşılayabileceği minimum kalori belirlenir. Sonrasında bu kalori ile kaç kilo verebileceği hesaplanır. Pratik olarak günlük her 250 kkal tasarruf etmek (daha az kalori almak) kişiye aylık ortalama 1 kg kadar yağ kaybı sağlamaktadır."

Mide botoksuna özel diyet programı

Mide botoksu sonrası mümkün olduğunca az işlenmiş ve fiziksel sindirimi yavaş olan besinlerin kullanılması gerektiğini belirten Dyt. Korkmaz, "Bunun amacı tokluk süresini uzatarak kişiye daha düşük kaloride besin sağlamaktır. Bunun yanında 100 gr daha düşük kalorili besinleri tercih ederek kaloriyi düşürmek besleyiciliği arttırmak gerekiyor. Mide botoksu sonrası az besin tüketmek bir başarı getirmez. Özellikle düşük kalorili besinden fazla tüketmek gerekir. Biz mide botoksuna özel beslenme programı yapmaktayız. Bu sayede metabolizmanıza göre besleyici ve hızlı kilo verebileceğiniz bir programla ilerlemekte oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com