Ege Ambulans
“Milletin Nobeli” Cumhurbaşkanı Erdoğan’a15/08/2017

Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonunun organize ettiği, 10 rektör ve 1 dekanın eş başkanlığını ve bilim kurulu üyeliğini üstlendiği 15 Temmuz Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilecek.

Akademik Katılım

15 Temmuz Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü’nün İzmir’de Kordon Otelde düzenlenen lansmanına Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tübcel’in yanı sıra Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Başkan Vekili Mehmet Baş ile İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Selçuk Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Okka, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Aydemir ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit katıldı.

Cumhurbaşkanımızı Yalnız Bırakmayacağız

Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tübcel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında “Bu mücadelede ben yalnızım” demişti. Ancak biz kendisini yalnız bırakmayacağız. Anadolu’nun yiğit evladı, cumhurun reisi ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, uluslararası barışın sağlanması için verdiği mücadeleyi, insanlık meselelerine gösterdiği duyarlılık ve üstün gayretlerinden dolayı Uluslararası İnsaniyet, Demokrasi ve Barış Ödülüne layık gördük” dedi.

Cumhurbaşkanına verilecek ödülün Bilim Kurulu gerekçesini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Emrah Aydemir, “ Küresel barışın inşası, meydana gelen çatışmazlıkları çözmek arzusu içerisinde olmasından, İsrail’in Filistin’deki eylemlerine karşı verdiği mücadeleler, Suriye’lilerin sesi olması, dünyadaki mazlum halklara sahip çıkmasından dolayı “ 15 Temmuz Uluslararası İnsaniyet, Demokrasi ve Barış ödülüne layık görülmüştür” dedi.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit “ sayın cumhurbaşkanımıza verilecek ödülün en önemli gerekçelerinden birisi cesarettir. İnsanlar darbelere haksızlıklara imanıyla müdahale edebilirler” dedi.

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Başkan Vekili Mehmet Baş’ın konuşmasının  ardından 15 Temmuz Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü’ne katkı sağlayan bilim kurulu ve eşbaşkan rektör ve akademisyenlere plaket takdim edildi.

15 Temmuz’da ülkemizin barış ve huzuru için büyük uğraş veren siyasiler, iş adamları, belediyeler, sivil toplum örgütlerine de ödül verilecek. Törenin ekim ayı içinde yapılacağı ifade edildi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com