Ege Ambulans
Nefes ve Estetik Sorunlara Çözüm Burun Estetiği29/09/2017

Özel Ege Sante Tıp Merkezi’nden KBB Uzmanı Op. Dr. Yücel Birinci “ burun estetiğinin görsellik ve nefes sorunları açısından yapıldığını belirterek, “ İlk başvurularda ciddi kozmetik deformiteleri olan hastaların ciddi nefes sorunları da beraberinde oluyor. Bu hastaların burnu çok düşük veya eğri olduğu için nefes sorunu yaşayabiliyor. Burun düşüklüğü ve egriligi hem görselliği hem solunumu zorladığı için burun estetiği iki soruna birden çözüm olabiliyor.” dedi.

Burun estetiğinde amaç burnun doğal yapısını bozmadan, estetik açıdan güzel bir burun yapmak ve ameliyatın kendini belli etmemesidir diyen Op. Dr.Yücel Birinci, “ ameliyat sonrası burnunuzu kim yaptı" diye soruluyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Belli olmaması gerekir. Çok güzel bir burnunuz var denmeli. Doğal burun yapıldığı zaman burun fonksiyonunu da bozmuyirsunuz. Ameliyata bağlı nefes sorunları da yaşanabilir. Fonksiyonelliği bozmamak önemlidir. Bozulmuş bir burnun duzelmesi ancak ikinci bir ameliyat ile mümkün  olabilir. Bu ameliyatta da kulaktan veya kaburgadan kıkırdak almak gerekebiliyor.”

Erkek Hastalar Arttı

Son yıllarda burun estetiği ameliyatlarında erkek hastaların arttığını belirten Op. Dr. Birinci, “ Erkekler her zaman burun estetiğine çok meraklı. Erkek burunlar daha eğri ve büyük burunlar oluyor. Erkekler her zaman daha mükemmel sonuçlar istiyorlar. Erkek hastalarda da yüz güldüren sonuçlar alınmaktadır” dedi.

Burun Estetiği Ameliyatı

Ortalama bir burun estetik ameliyatının 1 buçuk 2 saat sürdüğünü belirten Op. Dr. Yücel Birinci, “ Ameliyatların büyük çoğunluğu açık yöntemle yapılıyor. Seçilmiş vakalarda kapalı yöntem de kullanılıyor. Açık ve kapalı ameliyatlar sanıldığı kadar büyük bir fark yok. Hasta genellikle 1 hafta on gün içinde normal hayatına dönebiliyorlar. Ameliyat sonrası şişlik ve  morluk çok az seviyelerde oluyor veya hiç olmuyor. Ameliyat sonrası kullanılan silikon tamponlar ertesi günü alınıyor. Hasta ortalama 1 hafta sonra tüm faaliyetlerine devam edebiliyor.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com