Ege Ambulans
Nöralterapi ile Hücre Fonksiyonlarını Tekrar Kazanıyor08/05/2017

Nöralterapinin vücutta ağrılı bölgelere lokal anestezik madde uygulanarak yapılan bir iyileştirme tekniği olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Atilla Ayral, “  Nöralterapi vücudumuzda çok geniş bir elektriksel ağ yapısında olan otonom yani kontrolü beyin tarafından otomatik olarak yapılan sinir sisteminin düzenlenmesini yani regülasyonunu sağlar. Bu sinir sistemi vücudumuzda hayati öneme sahip organlarımızı kontrol eder ve düzenli çalışmasını sağlar. Aldığımız yabancı maddeler, günlük yaşanan aşırı stres, hormonal bozukluklar gibi etkenlerle bu sistemde bir takım bozukluklar gelişir. Sonrasında vücut kendini onaramaz ise hastalıklar ortaya çıkar.” dedi.

Bozulan Dengeyi Tekrar Düzenler

Nöralterapinin bu sistemdeki bozulmuş olan  dengeyi  tekrar  düzenlediğini ve regüle ettiğini kaydeden Dr. Ayral, “ Uygulandığı  alanda bozulmuş olan kan  akımı  eski haline döner, lenf drenaji artar,  bu  sayede  zararlı  metabolitler  vücuttan uzaklaştırılır. Bozukmuş olan sinir iletimi  eski haline  gelerek  organizmanın tekrar  düzenli  çalışması  sağlanır.” Dedi.

Doğal dengesi bozulan hücrenin genel bilgi akışına katılamadığını ve fonksiyonlarını yerine getiremediğini söyleyen Dr. Atilla Ayral, “ Böylece sürekli olarak ritmik bir şekilde deşarj olduğu için, bozucu impulslar, frekanslar göndererek bozucu alan oluştururlar. Uygulanan lokal anestezikler hücrenin bozulmuş olan elektriksel potansiyelini düzelterek, bozucu alan etkisini ortadan kaldırır ve ortaya çıkmış olan fonksiyon bozukluklarını ve hastalıkları iyileştirir.

Uygulama Alanları

Nöralterapinin uygulama alanları hakkında bilgiler veren Dr. Ayral, “ nöralterapi genellikle bel, boyun ve sırt ağrıları, boyun ve bel fıtıkları, kalça, diz, omuz gibi eklem ağrıları, romatizmal hastalıklar, ankilozan spondilit, fibromiyalji, alt  extremite  dolaşım  bozukluğu,migren, kulak çınlaması ve baş dönmesi, huzursuz  bacak sendromu, kronik yorgunluk sendromu, anksiyete gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır” dedi.

Seans Sayısı Her Hastada Farklıdır

Nöralterapinin haftada 2 veya 3 seans uygulanması gerektiğini belirten Dr. Atilla Ayral, “ nöralterapi bir regülasyon tedavisidir. Tedavi seansları her hastada farklıdır. Bunun sebebi de geçirilen hastalığın şiddeti, vücutta bulunan bozucu alanların sayıca fazla olması ve hastaların iyileşme kabiliyetlerinin farklı olmasındandır. Bu nedenle Nöralterapi 1. ila 5. seans arasında etki göstermeye başlar, bu tedavi etkisinin az veya çok olması, bize toplam tedavi seans sayısı hakkında fikir verir.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com