Ege Ambulans
Obezite Ameliyatı Sonrası Tatil… 29/06/2017

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar obezite cerrahisi sonrasında her şey yolunda giderse hastaların 15 gün sonra denize ve havuza girebileceklerini söyledi.  

Obezite cerrahisinin çok kişinin ihtiyaç duyduğu ve yeni yeni duyulmaya başlanan cerrahi bir yöntem olduğunu belirten Doç. Dr. Serdar Kaçar, “ Türkiye’de 3 buçuk milyon morbid obezin bulunduğu tahmin ediliyor ve yılda 15-20 bin arasında ameliyat yapılıyor. İnsanlar bu işten fayda görmeye başladıkça ve bu işin korkulacak bir yanının olmadığını anlayacak ve bu sayılar daha da artacaktır” dedi.

Ameliyat Sonrası Tatil Planları

“Yaz aylarında olmamız nedeniyle hastaların sıklıkla sorduğu sorulardan birisinin de ameliyat sonrası tatil yapabilecek miyim” olduğunu belirten Doç. Dr. Serdar Kaçar, “ yakın zamanda ameliyat olacağım, bu yüzden tatil yapamayacağım, denize ve havuza giremeyeceğim gibi bir düşünceye kapılmak çok doğru değil. Genel anlamda ameliyattan sonra her şey yolunda giderse hasta üçüncü gün taburcu oluyor ve aynı gün banyosunu yapabiliyor. Hastalar 15 gün sonra da deniz veya havuza girebilirler. Fakat bu durum tatil yapmaya, yeni yerler görmeye engel değil.”

Kapalı Yöntem Konforu

“Tatile dönüş süresinin kısa olmasının sebebinin tüp mide ameliyatının kapalı yöntemle yapılan bir cerrahi girişim olmasından dolayıdır”  diyen Doç. Dr. Serdar Kaçar, “ kapalı yöntemle yapılan ameliyatta yara izleri küçük. Büyük kesiler yapılmıyor. Bu sebeple derinin iyileşmesi daha hızlı sürüyor. Kapalı ameliyat, konforu çok daha yüksek bir yöntemdir.  

Beslenme Alışkanlığı Değişmeli

Doç. Dr. Serdar Kaçar tüp mide ameliyatı olan hastaların öncelikle beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerektiğini belirterek, “ Bir çok hasta ‘oteller her şey dahil uygulama. Ben açık büfe menülerin önünden geçeceğim ve birçoğunu yiyemeyeceğim. Bu yüzden tatile de gerek yok’ gibi düşüncelere kapılıyorlar. Öncelikle mide küçültme ameliyatı olan kişiler beslenme alışkanlığını değiştirmeli, kendilerine gerekli gıdadan gerekli kadar beslenmeyi öğrenmelidirler. Yoksa yemek yiyemeyeceğiz diye tatil planlarını ertelemekte doğru değil. Tatil sadece yemek, deniz ve havuz demek değildir. Yeni yerler görmek, yeni yerler öğrenmek, dinlenmek ve eğlenmektir. Örneğin yurt dışından gelen bir çok hastamız 3-4 haftalık tatil planı yapıyorlar. Ya tatil başlarına ya da tatil sonuna ameliyat için vakit ayırıyorlar.  Kalan zamanda da Çeşme, Gümüldür, Seferihisar, Kuşadası, Karaburun gibi tatil yörelerinde de tatillerini yapıp ülkelerine dönüyorlar.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com