Ege Ambulans
Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Şekillendirme Ameliyatları26/03/2024

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Köken son yıllarda obezite cerrahisinin yaygınlaşmasıyla birlikte ameliyatla zayıflayıp ideal kilolarına ulaşan hastaların vücutlarında oluşan deri fazlalıkları ve sarkmalar için doğru planlanan vücut şekillendirme ameliyatlarının hastaların normal yaşamlarına dönmesine katkı sağladığını söyledi.

Vücutta Sarkmalar Oluşabilir

Obezite cerrahisi sonrasında hastaların hızlı bir şekilde kilo verme sürecine girdiğini belirten Op. Dr. Süleyman Köken, “ Hızlı kilo vermeye bağlı olarak vücut yapısında incelme oluşabilir. Ancak obeziteye bağlı olarak genişleyen deri aynı oranda sıkılaşmaz ve buna bağlı olarak deri fazlalıkları ve sarkıklıklar oluşabilir. Bu durum kişilerin sosyal yaşamlarını kısıtlayabilir ve estetik açıdan rahatsız edici bir görüntü oluşturabilir. Bu aşamada obezite cerrahisi sonrası doğru planlanan estetik ameliyatlar ile estetik bir görünüm elde edilebilir” dedi.

Doğru Zaman Planlanmalı

Obezite cerrahisi sonrası yapılacak vücut şekillendirme ve estetik ameliyatların doğru zamanda planlanması gerektiğini belirten Op. Dr. Süleyman Köken, “ Bu ameliyatlar için hasta kilo verme sürecini tamamlamalı ve en az 6 ay boyunca sabit kiloda kalmalıdır. Obezite cerrahisinden sonra estetik ameliyatlara başlama süresi genellikle en az 1 buçuk yılı bulmaktadır” diye konuştu.

Kişiye Özel Planlama

Obezite cerrahisinden sonra yapılması planlanan estetik ameliyatların kişiye özel planlanması gerektiğini belirten Op. Dr. Süleyman Köken, “ Bazı hastalar için sadece bir ameliyat yeterli olurken bazı hastaların birden fazla bölgeden ameliyat olması gerekebilir. Obezite cerrahisi sonrası gerekebilecek estetik ameliyatlar vücudun sorun olan bölgelerine göre planlanır. Bunlar yüz, boyun, kol, karın, bacak ve sırt germe ameliyatları olabildiği gibi, kadınlarda meme estetiği, erkeklerde jinekomasti operasyonlarıdır” şeklinde konuştu.

Tamamlayıcı Tedavidir

Obezite cerrahisi sonrasında yapılan estetik ameliyatların aslında obezite cerrahisinin tamamlayıcı tedavisi olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Süleyman Köken, “ Bu ameliyatlar, kilo veren kişilerin estetik görünüm kazanmalarına yardımcı olan operasyonlardır. Obezite cerrahisi sonrasında yapılacak estetik ameliyatlar, obezite cerrahisinin bir parçası gibi düşünülmelidir” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com