Ege Ambulans
Obeziteyle Mücadelede Cerrahi Olmayan Yeni Alternatif Mide Botoksu:06/09/2023

Özel Alfa Tıp Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yurdalan Altunsoy obezite tedavisinde uygun hastalarda kullanılan mide botoksu ile hastaların başarı ile kilo verebildiğini söyledi.

Mide Botoksu Nedir

Mide botoksunun anestezi yardımıyla uyutularak midenin belli bölgelerine botoks uygulama işlemi olduğunu kaydeden Op. Dr. Yurdalan Altunsoy, “ Amaç mide kaslarının hareketlerini yavaşlatmak ve iştah azalmasını sağlayarak kişinin kendini tok hissetmesi ve daha az yeme ihtiyacını sağlamaktır” dedi.

Aynı Gün Sosyal Yaşama Dönüş

Mide botoksunun kilo vermek isteyen ancak veremeyen ve önemli başka rahatsızlıkları olmayan kişilere uygulandığını kaydeden Op. Dr. Yurdalan Altunsoy, “ İşlem süresi 15-20 dakikadır. Anestezi altında uyuyan kişi hiçbir şey hissetmez. İşlemden birkaç saat sonra evlerine gidebilmektedir ve normal sosyal hayatına ve işine kaldığı yerden devam edebilmektedir” diye konuştu.

Diyetisyen Takibi

İşlem öncesi ve sonrası hastanın diyetisyen ile görüşerek beslenme programı hazırlandığını söyleyen Op. Dr. Yurdalan Altunsoy, “ Hastaların diyetisyenimiz tarafından kişiye özel olarak hazırlanan diyet programına ve önerilerine uymaları işlemin başarılı olması için büyük önem arz etmektedir. Hastamız belli aralıklarla diyetisyenimize kontrole gelmekte ve takibi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Etki Süresi 4-6 ay

Mide botoksu uygulamasının etki süresinin ortalama 4-6 ay olduğunu kaydeden Op. Dr. Yurdalan Altunsoy mide botoksu işleminden sonra vakaların yüzde 95’inde arzu edilen sonuçların alındığını söyledi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com