Ege Ambulans
“Okul Başlangıcında Oryantasyon Dönemi Önemlidir”04/10/2023

Okula ilk başlangıcı ikinci doğum olarak adlandıran Gaziemir Bebek Akademi Kurucusu Deniz Amiral çocuğu okula adapte etme sürecinde oryantasyon çalışmasının önemli olduğunu söyledi. Çocuğun okulda zarar görmeyeceğini, istek ve ihtiyaçlarının anlaşılıp giderileceğini hissetmesi gerektiğini söyleyen Deniz Amiral bu süreç içerisinde veli ve okul işbirliğinin önemine değindi.

Veli-Okul İşbirliği Önemli

“Okula uyum sağlayacak olan kişi çocuktan önce ebeveyndir” diyen Deniz Amiral, “ Kademeli bir geçişle önce güven duygusunun kazanılması gerekir.  Çocuk okulda zarar görmeyeceğini, istek ve ihtiyaçlarının anlaşılıp giderileceğini hissetmeli. Bakım veren aile üyeleri harici öğretmeniyle ve arkadaşlarıyla birlikte hareket edebilmek kazanılması gereken bir beceridir. Çocuğun aileye bağımlı değil bağlı olmasının en kıymetli anahtar olduğu unutulmamalıdır. Okula uyum sürecinde yeni ortama ve mevcut sisteme uyum sağlaması için çocuğa zaman tanınmalıdır. Ailenin öncelikli görevi ruhsatlı bir eğitim kurumu bulmasıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı okullar 0-6 yaş arası hizmet verirken Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anaokullarına 3-6 (36 ay itibariyle)yaş arası çocuklar kayıt olabilmektedir. Kurum ile işbirliği içerisinde çocuğun sosyalleşmesi adına güzel adımlar atılabilir. Sosyalleşme mutluluğu, kendine güveni ve iletişim becerilerini arttıracağı için yaşamsal bir beceridir” diye konuştu.

Velilere Yönelik Seminer Düzenlendi

Bebek Akademisi’nde Uzman Klinik Psikolog Serdar Vatansever’in konuşmacı olarak katıldığı “Çocuğu Kazanmak” adlı eğitim semineri düzenlendi. Velilerin yoğun bir ilgi gösterdiği seminerde konuşan Uzman Klinik Psikolog Serdar Vatansever, “ Eğitim sistemimiz, kültürel öğretilerimiz çocuğun sessiz, efendi, uyumlu olmasını o kadar 'başarı' sayıyor ki.. Çocuklar ileride ne olmak istersiniz sorusuna "mutlu" demek yerine meslek isimleri sayıyorlar. İtiraz etmeyen, tartışmayan, kestirme yolları bilmeyen ve dolayısıyla ona söylenen dışında bir şey olmaya cesareti olmayan çocuklar yetişiyor. Bu yüzden çocuğunuzun şu an sizi yoran özellikleri ileride "gelişmiş bir yaşam becerisi" haline gelebilir” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com