Ege Ambulans
Onkoloji ve Nöroloji Hastalarına Hemşirelik Hizmetleri01/03/2018

Onkoloji hemşiresi Ferda Emirza tarafından İzmir’de kurulan  Onkohem Hemşirelik Hizmetleri, onkoloji ve nöroloji hastalarına evde hemşirelik hizmeti sağlıyor. Emirza, “ Onkohem olarak tedavi süresince hasta ve hasta yakınlarına destek olmayı ve ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Görev yaptığı süre boyunca hastaların ve hasta yakınlarının tedavi süresince çok sıkıntılar çektiğini gözlemlediğini belirten Ferda Emirza, “ hastaların aldıkları ilaçlar, ışın tedavisi gibi tedaviler yan etkileri çok ağır olan tedavi yöntemleridir. Hasta ve hasta yakınlarının desteğe ihtiyaç oldukları bu süreçte biz hastalarımıza yardım etmeyi amaçlıyoruz.” Dedi.

Evde Bakım ve Tedavi

Hastane ortamının enfeksiyona açık bir ortam olduğunu belirten Ferda Emirza, “ Onkoloji hastalarımızın aldıkları tedavi sonucunda bağışıklık sistemi zayıfladıkları için enfeksiyona maruz kalmamaları ve hastanede yorulmamaları için hastaların hastane ortamı dışında evinde yapabileceğimiz bakım ve tedavileri uyguluyoruz. Yatağa bağımlı hastalarda da tüm bakım ve tedavilerine evde yardımcı olabiliyoruz. Örneğin, beslenme sondası uygulama, idrar sondası uygulama, yatak içi yara pansumanları, yatak içi banyo gibi ihtiyaca yönelik hizmetlerimiz bulunmaktadır. Onkoloji hastalarımızın çoğunda bulunan port kateteri yıkama, port katater iğnesini takma, çıkarma gibi ya da port kataterinden sıvı tedavisi uygulama hizmetlerimizde mevcuttur. Bu uygulamamız hem hasta hem de hasta yakınına kolaylık sağlamaktadır.” dedi.

Evde Laboratuvar Hizmetleri

Evde laboratuvar hizmetleri hakkında da bilgiler veren Ferda Emirza, “ Hastalar doktorunun verdiği laboratuvar istek formu ile bize başvurduklarında biz hastanın evine gidip istenilen tetkikleri alıyoruz ve laboratuvarımıza veriyoruz. Daha sonra sonuçlarını hastamıza ulaştırıyoruz. Yine doktorun bizim uygulamamızı istediği order(hekim istek formu) ile sıvı tedavisi uygulamamızı hastanın evinde uyguluyoruz.” dedi.

Hekim Hasta Arasında Köprü

Hekim ve hasta arasında köprü görevi gördüklerini belirten Ferda Emirza, “ Hastalarımızın durumu ile ilgili olarak hekimlerine sürekli rapor veriyoruz. Böylece hekimler hastalarının durumlarından sürekli haberdar oluyorlar. Tıbbi olarak da açıklama yaptığımız için hastada gelişen herhangi bir komplikasyon, enfeksiyon gibi istenmeyen durumlarda hastamızın hekimi daha doğru müdahale etmesine de katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com