Ege Ambulans
Op. Dr. Zafer Beken Vefat Etti26/02/2023

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken vefat etti. 

Eski Batman, Gaziantep ve İzmir Medical Park ve şimdiki adları Medical Point olan bu hastanelerin yönetim kurulu başkanı Op. Dr. Zafer Beken, geçirdiği rahatsızlık sonucu İzmir Medical Point hastanesi yoğun bakım servisine alındı.  Beken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti. Dr. Beken'in vefatı sağlık camiası tarafından üzüntüyle karşılandı. 

Dr. Zafer Beken Kimdir?

Dereceyle bitirdiği tıp fakültesi ve oftalmoloji uzmanlığı eğitimlerini Dicle Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Beken, Göz Hastalıkları Uzmanı olarak on binin üzerinde ameliyat gerçekleştirmiştir. Bu sürecin sonucunda İzmir’de kompleks hastalıkları da tedavi edecek bir özel hastane projesine girişmiş ve sonrasında İzmir Medical Point Hastanesi’nin açılmasına öncülük etmiştir ve bu hastanenin yönetim kurulu başkanı olarak aktif iş hayatına devam etmektedir.

Metabolizma üzerine çalışmalar yapan Dr. Beken, beslenme ve mikrobiyota üzerine de yoğunlaşmıştır. Ardından Fonksiyonel Tıp adında bir tıp alanının bütünsel bir yaklaşım aracılığıyla günümüz kronik hastalıklarına çözüm olabileceğinin farkına varmış ve Amerika’da bu tıp modeline öncülük eden “Fonksiyonel Tıp Enstitüsü”nün Fonksiyonel Tıp eğitimini tamamlamıştır. Son 3 yıl boyunca kendisini Fonksiyonel Tıp ve beslenme konusunda yetiştiren Dr. Beken, çevresindeki birçok insanın kronik rahatsızlığının çözümüne yardımcı olmuştur. Dr Beken İzmir Medical Point Hastanesi’ndeki Fonksiyonel Tıp ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin kurucusu olarak amacı, hem kronik hastalığı olan ve yaşam kaliteleri olumsuz etkilenen hastaların tedavisinin desteklenmesini, hem de bu alanın ülkemizde etkin ve doğru bir şekilde uygulanmasını sağlamaktır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com