Ege Ambulans
Otafaji Hastalığı Hakkında Bilinmeyenler07/11/2017

Stresle ortaya çıkan Otofaji hastalığı, insanın kendi vücudundan beslenmeye çalışması durumuna verilen addır.  İnsanlarda genellikle tırnak yemek, dudak kemirmek gibi rahatsızlıklar ile başlayan Otafaji, bir çeşit yamyamlık olarak görülüyor.

Otafajinin Tetikleyicisi Stres

Günlük yaşamda ve iş yaşamında yaşanılan stres ve kaygılardan dolayı ortaya çıkan Otafaji, insan sağlığını psikolojik ve fiziksel yönden olumsuz etkiler. Tüm bu yaşama çabasının içinde çeşitli alışkanlıklar edinen bizler, tırnak yemek, dudak kemirmek gibi olumsuz davranışları çevremizde ve kendimizde görebiliriz.

Otofajiye Nobel Tıp Ödülü

Çok ileri boyutlara da ulaşabilen Otofaji, 2016 da Japon bir bilim adamının Nobel Tıp Ödülünü alması ile farklı bir boyut kazandı. Kökenleri antik Yunancaya dayanan bu kelime hayatımıza ilk olarak 1963 yılında girdi. Fakat 2016’da hücre ve DNA yapısı ile alakalı çalışmalar için laboratuara giren Yoşinori Ohsumi adlı Japon bilim insanının hücrelerin güçsüz ve savunmasız kaldığı durumlarda kendi organellerini yiyerek hayatta kalmaya çalıştığını ortaya çıkardı.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com