Ege Ambulans
Pilates Çocuğun Beden Ve Ruh Sağlığını Olumlu Etkiliyor09/08/2017

“Çocuğun cinsiyetine, yaşına ve gelişimine uygun pilates egzersizleri ile spor kültürünün çocukken kazandırılması, ileriki yaşlarda beden, zihin ve ruh bütünlüğünü yakalamasını sağlayacaktır.” diyen PilatesRa Pilates Merkezi Kurucusu Esra Seven,  Ayrıca çocuklar kesinlikle kendi başlarına pilates çalışmamalı, mutlaka uzman bir pilates eğitmeni eşliğinde çalışmalıdırlar.

Günümüzün eğitim ve öğretim şartlarında çocukların hareket etme alışkanlıklarının değiştiğini belirten Seven, “ Yoğun ders saatlerinden kaynaklı uzun süre oturarak çalışmak çocuklarımızın hareketsiz kalmalarına sebep olmaktadır. Ayrıca bilgisayar, tablet ve akılı telefonların kullanılması günümüz çocuklarında bir takım duruş bozukluklarına da sebebiyet vermektedir.” dedi.

Küçük Yaşlarda Başlamak Daha Yararlı

İlerleyen yaşlarda iskelet ve kas sağlığı için, fiziksel aktivitenin önemine değinen Seven, “ Çocukluk ve ergenlik döneminde yapılan pilates egzersizleri ilerleyen yaşlarda çok olumlu sonuçlar verecektir. Pilates; nefesi doğru kullanarak, vücuttaki bütün kasları kontrollü çalıştıran, omurgayı güçlendiren, vücut esnekliğini artıran eşsiz bir egzersiz metodudur. Küçük yaşlarda pilatese başlanması çocuğun bedenini tanımasına ve ona göre hareket algılarının gelişmesine fayda sağlayacaktır.” dedi

Ergenlik döneminde büyüme hormonlarının  aktif hale geldiğini belirten Seven, “ Bu hormonlar kemik, kas ve kıkırdak oluşumu için gerekli hormonlardır. Pilates ile kaslar esnediğinden bu hormonların salınımı artmaktadır. Ayrıca kas, tendon ve kemik arasındaki yapısal farklılıklar nedeni ile, kemiklerin ucundaki büyümenin devam ettiği noktalarda hasar oluşabilmektedir. Bu durum büyüme çağındaki çocukların eklem yerlerinde ağrı oluşturabilir. Pilates metodu ile yapılan esneme hareketleri ile kas uzadığından eklem yerlerinde ağrı oluşmamaktadır.” dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com