Ege Ambulans
Plastik Cerrahlar İzmir’de Uzman Okulunda Buluştu10/05/2023

Estetik Plastik Cerrahi Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Non İnvaziv Yüz Estetiği Uzman Okulu ve Kadavra Kursu ile Yüz Estetik Cerrahisi Uzman Okulu ve Kadavra Kursu Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Non İnvaziv Yüz Estetiği Uzman Okulu ve Kadavra Kursuna Türkiyenin çeşitli bölgelerinden gelen 60 Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı, Yüz estetik cerrahisi ve Kadavra Kursuna ise 20 Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı katılım sağladı. Üç gün süren bilimsel toplantılarda alanında uzman 25 Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı, katılımcılara teorik, uygulamalı ve kadavra üzerinde eğitimler verdi.

Kadavra Üzerinde Eğitimler

Düzenlenen bilimsel toplantılar hakkında bilgiler veren Kurs Başkanı, Estetik Plastik Cerrahi Derneği Bilimsel İşlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi  ve Ege Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu her yıl İstanbulda düzenledikleri uzman okullarını bu yıl İzmirde Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.  Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu “ Non İnvaziv Yüz Estetiği Uzman Okulu ve Kadavra Kursunun 5-6 Mayıs, Yüz Estetik Cerrahisi ve Kadavra Kursunun ise 6-7 Mayıs tarihlerinde Ege Üniversitesi Anatomi Ana Bilim Dalı’nda gerçekleştirildiğini belirtti. Her iki bilimsel toplantının ilk gününde teorik bilgiler verildi ve klinik uygulamalar gerçekleştirildi. İkinci günde ise katılımcılara kadavra üzerinde eğitimler verildi” dedi.

Amaç Mesleki Gelişime Katkı Sağlamak

Düzenlenen bilimsel toplantıların amaçları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yiğit Tiftikcioğlu, Yüz estetik cerrahisi ve kadavra kursundaki amacımız yeni uzmanlığını almış bir plastik cerrah meslektaşımızın komplike ameliyatları ve yüz germe ameliyatlarını daha rahat ve daha güvenli şekilde yapabilecek hale gelmesini sağlamaktır. Minimal invaziv estetik işlemler kursundaki amacımız ise günümüzde çok yaygınlaşan, genelde basit bir şey gibi düşünülen ama pek çok riskleri de barındıran dolgu, botoks ve benzeri uygulamaların daha güvenli ve daha iyi kalitede yapılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Değerli Hocalar Katıldı

3 gün süren eğitimlerde katılımcılarla çok faydalı bilgilerin paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu, “ Eğitimlerimize katılan meslektaşlarımız ve hocalarımızla oldukça keyifli geçen bir kurs sürecini tamamladık. Bu kapsamda çok değerli hocalarımız katılımcılara önemli bilgiler verdiler. Biz eğitimlerimizde katılımcı sayısını sınırlı tutuyoruz. Çünkü özellikle kadavra üzerinde verilen eğitimler bire bir olacak şekilde gerçekleştirildi. Ayrıca toplantılarımızın ilk gününe Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ile Estetik Plastik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Reha Yavuzer de katılarak birer konuşma gerçekleştirdiler” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com