Ege Ambulans
Prof. Dr. Çetinkalp; “Saat 19’dan Sonra Yemek Yemeyin”09/10/2017

1. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi: Gastrointestinal Hastalıklar Tepekule Kongre Merkezinde düzenlendi.

Ege Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümleri ve Türkiye Diyetisyenler Derneği İzmir Temsilciliği bünyesinde yapılan kongrede Gastrointestinal Hastalıklar konusu ele alındı.

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI ZARARLIDIR

Prof. Dr. Tarkan Karakan ise yaptığı konuşmasında, antibiyotikleri kullanırken bilinçsiz tüketimin hayati önem taşıdığını belirterek, “İnsanın mikrobiyota sisteminin bozulmaması için antibiyotik kullanımının düşürülmesi gerekiyor’’ dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Şevki Çetinkalp, bilinçli beslenme üzerinde durdu. Beslenmenin insan sağlığı üzerine etkisinin büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Çetinkalp “Bir insanın biyolojik saati bedensel düzeni üzerinde etkilidir. Her saat vücudumuz için ayrı bir gelişim sürecidir. Bu yüzden gece saatlerinde özellikle akşam 7’den sonra yemek yemememiz gerekiyor. Çünkü gün içerisinde yediğiniz besinin kalorisi iki katına çıkıyor ve böylece ritim düzenimiz bozuluyor’’ dedi.

30 YILIM DANS BİLİMİNİ ARAŞTIRMAKLA GEÇTİ

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Aktaş, “Dansın Terapideki Yeri” adlı konuşmasında dansın fonksiyonunun çok önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aktaş “Dans etmenin ruh sağlığına ve beden sağlığına katkısı oldukça büyüktür. Dans eden kişi anlatmak yerine dans etmeyi tercih eder. Dans aynı zamanda kültürel mirasımızdır örneğin halk dansları bizi yansıtır’’ dedi.  Dansın birçok hastalığın tedavisinde rolünün büyük olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aktaş birçok sinirsel hastalığın iyileştirilmesinde geçmişte danstan faydalanıldığını vurguladı. Kongre Merkezinin ev sahipliğini yaptığı 1. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 7 Ekime kadar devam edecek.

 

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com