Ege Ambulans
Prof. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği Yeni Yıla Hazırlanıyor25/12/2023

Spor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün 20 yılı aşan tecrübesini ekip çalışması ve teknolojiyle birleştirdiklerini belirterek yeni yıl öncesinde yüksek yoğunluklu robotik lazer sistemi ile teknolojik donanımlarını bir adım daha ileriye taşıyarak hastalarının tedavilerinde kullanmaya başladıklarını söyledi.

Nitelikli Tedavi Ekip İşidir

Prof. Dr. Metin Ergün tarafından 2021 yılında Bostanlı’da hayata geçirilen Spor Hekimliği Kliniği, spor hekimliğine yeni bir bakış getirdi. Spor hekimi, spor psikoloğu, spor diyetisyeni, spor fizyoterapistleri, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli ekibiyle modern tedavi yöntemlerini hastalarının tedavisinde uyguladıklarını belirten Prof. Dr. Metin Ergün, “Amacımız sağlıklı yaşam kalitesine katkı sunmaktır” dedi.

Tecrübemizi Teknolojiyle Birleştiriyoruz

Prof. Dr. Metin Ergün, “Yeni yıl öncesinde yüksek yoğunluklu robotik lazer sistemimiz ile teknolojik donanımızı bir adım daha ileriye taşıdık. Hastalarımızın sağlıkla ilişkili yaşam kalitesine daha fazla katkı sunmayı amaçlıyoruz. Başta sporcu sağlığı ve hastalıkları olmak üzere spor yaralanmaları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, kas, tendon ve eklem sağlığı, ağrı tedavisi, kök hücre, PRP ve ACRS tedavileri, omurga sağlığı ve duruş bozuklukları, sporcu performans testleri, spor sonrası yenilenme ve toparlanma teknikleri gibi nitelikli uygulamalara yer veriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Metin Ergün Kimdir?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Metin Ergün aynı fakültede spor hekimliği ihtisasını tamamladı. 2001’de ABD’de Pittsburgh Üniversitesi Spor Hekimliği Merkezi’nde sportif rehabilitasyon alanında çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Ergün sonrasında Ege Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. Takım doktorluğu kariyerine Kürek Milli Takımı ile başlayan Prof. Dr. Metin Ergün, 2000-2014 yıllarında Türkiye Futbol Federasyonu’nda Milli Takımlar doktoru, 2011-2014 yıllarında A Milli Futbol Takımı doktorluğu yaptı. Bucaspor, İzmir Basketbol ve Altay kulüplerinin doktorluğunu yapan Prof. Dr. Ergün, 2008 yılından bu yana Arkas Spor Kulübü doktorluğu görevini sürdürmektedir. Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Metin Ergün, 2019 yılında seçildiği Dünya Spor Hekimleri Birliği Gelişim Komisyonu üyeliğine de devam etmektedir.

2024 Yılı Mesajı

Yeni yılın herkes için hep gülümseten anılar getirmesini temenni ediyoruz. Sağlık, mutluluk ve huzur dileklerimizle yeni yılınız kutlu olsun!

Prof. Dr. Metin Ergün

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com