Ege Ambulans
Saç Ekiminde FUE Tekniği07/03/2018

Özel  Akhisar Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Orhan Demirer, FUE tekniği ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

“Saç ekiminde FUE yöntemi; hastanın kıl köklerinin yoğun olduğu bölgelerden seyrek olan bölgelere teker teker aktarılması işlemidir. Dokular hassas bir araçla çıkartılarak alıcı bölgelere yerleştirilir. Çizgi şeklinde yaralar ve dikiş izleri meydana gelmez bu sayede donör bölgesi birkaç gün içinde ayırt edilemez hale gelir. Bundan dolayı saç ekiminde tavsiye edilen öncelikli yöntemdir.”

Saç Ekimi işlemi Ne Kadar Sürer?

Dökülen saçın durumuna ve kişiye göre değişiklik gösterir. Bir seans 6-7 saat sürmektedir. Seans ihtiyacı kişinin durumuna göre değişebilmektedir.

FUE Tekniğinin Uygulanabildiği Bölgeler Nelerdir?

Kafa derisine, yüz bölgesine ve vücuda da yapılabilmektedir. Kafa derisinin tamamında kelleşme yoksa ve sadece bazı bölgelerde açılmalar varsa donör olarak kişinin kendisi kullanılıyor. Çünkü saçın dökülmeyen kısımlarıyla uyum sağlaması gerekiyor. Fakat kaş, sakal ve bıyık gibi yüz bölgesinde ya da göğüs gibi vücudun diğer bölgelerinde tamamen dökülme varsa başka donörlerden de nakil yapılabiliyor.

Saç Ekiminin Başarılı Olması İçin İşlem Sonrası Bakım Çok Önemlidir

İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenlere değinen Demirer,” Ekim sonrası süreç, ekimin başarısı açısından çok önemlidir.  10 günlük süre içerisinde özel bakım ve yıkama losyonları, hastanın kullanması gereken reçete ettiğimiz ilaçlar oluyor. Bunlara harfiyen uyulması gerekmektedir. Bu süre zarfında hastanın başına herhangi bir darbe almamasına dikkat etmesi gerekir. Ayrıca yine bu süreçte saç köklerinin yastığa sürtünerek zarar görmemesi adına 5 gün boyunca boyunluk ya da boynu kavrayan özel bir yastıkla uyunması tavsiye edilir. 10 günlük süreç sonrası kabuklanmalar yavaş yavaş dökülmeye başlar. Bu dönemden sonra kişi rahatlıkla normal yaşantısına dönebilir ancak bu süreçte de reçete edilen şampuan ve bakım losyonlarını aksatmaması gerekmektedir.

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Ne Zaman Çıkar?
Kullanılan tekniğe göre saçların çıkma süreleri değişiklik gösterir. Ekilen saç kökleri önce kabuklanır, 2 hafta içinde kabuklar kaybolur. Takip eden dönemde şok dökülme evresi ile bir miktar saç kaybı yaşanır, ardından yeni ekilen saç kökleri kalıcı olarak yeniden çıkmaya başlar. Bu süreç 2 ay sürer. 6-12 ay içinde saçlar görünür ve şekil verilebilir hale gelir. 

Saç Ekimi Ağrılı Bir İşlem midir?
Saç ekiminde ağrı ya da sızı hissedilmez. Günümüzde daha fazla tercih edilen FUE tekniğinde saç kökü alınacak ve ekilecek bölgeye lokal anestezi uygulanarak uyuşturulur. Bu sayede operasyon süresince ağrı ya da sızı hissetmeniz engellenir. Saç ekim işlemi çay içecek, film izleyecek ya da kitap okuyacak kadar konforlu bir şekilde gerçekleştirilir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com